آردوینو یک برد اپن سورس مناسب برای نمونه سازی می باشد و بر اساس سخت افزار و نرم افزار منعطف و ساده پایه ریزی و طراحی شده است. اگر شما دانشجو ،هنرمند، طراح و یا علاقه مند به سرگرمی و یا ایجاد سیستم های تعاملی هستید حتی با تجربه و دانش بسیار اندک در حوزه الکترونیک می توانید از آردوینو برای ایجاد پروژه خود استفاده نمایید! چند نمونه از پروژه های فوق العاده این برد دستگاه CNC، چاپگر سه بعدی، LED Cube و ایستگاه هواشناسی اشاره کرد.
خب اول از همه به ابزار ها و مهارت های لازم برای ساخت برد آردوینو می پردازیم، چنانچه فکر می کنید از پس این کار بر نمایید میتوانید یک برد آماده را از فروشگاه آفتاب رایانه تهیه کنید. ولی نا امید نشید چون حتی اگه برای برا اول بردتون خیلی خوب از آب در نیاد یا توی بکار گیریش به مشکل بخورید بازهم از ارزش بالایی برخوردار هست و در دفعات بعدی با تجربه بیشتر برد بهتری رو تهیه خواهید کرد. پس نا امید نشد.
ابزار های لازم:
۱- هویه ، چه از نوع دستی چه رو میزی؛ من از هویه Gordak 938A استفاده میکنم.
۲- سیم لحیم ، روغن لحیم
۳- سیم چین، دم باریک، قلع کش (دم باریک و قلع کش اختیاری هست.)
۴- دلر یا مینی دلر ، با مته های ۰٫۵ ، ۱٫۰ و ۳٫۰
۵- اتو و کتری یا سماور
۶- پرینتر لیزری برای چاپ طرح مدار ، در این مورد نیاز به خرید پرینتر نیست و میتوانید به خدمات کامپیوتری و یا خدمات چاپی مراجعه کنید.
۷- پروگرمر USBasp یا AVRISP mk II برای ریختن بوت لودر روی آیسی، اگر این مورد رو ندارید، هم میتونید به کسی که پروگرمر داره مراجعه کنید، هم میتونید یکی تهیه کنید و هم میتونید آیسی تون رو برای من بفرسیتید با بعد از پروگرم شدن براتون مجددا ارسالش کنم. (امکان مراجعه حضوری هم اگر من در دسترس باشم وجود دارد.)
۸- یک پورت Com، اگر از لپ تاپ استفاده می کنید یک تبدیل USB to ttl تهیه کنید.(مدل های ارزان در داخل بازار زیاد است.)
مهارت های لازم:
برای تهیه ی این برد اینه که با ابزار های بالا بتونید کار کنید و بعید میدونم کسی باشه که نتونه با این ابزار ها کار کنه ولی اگر تاالان از این ابزار ها استفاده نکردید، بسیار ساده است. یاد میگیرید.
قطعات لازم :
۱- مهم ترین قطعه این برد آیسی ATmel Atmega هست که میتونید از چهار آیسی ATmega8/88/168/328 استفاده کنید. من از ATmega328p-pu استفاده میکنم. یک عدد
۲- کریستال ۱۶Mhz یک عدد
۳- خازن عدسی ۲۲ پیکوفاراد به شماره ۲۲ دو عدد، خازن عدسی ۱۰۰ نانوفاراد به شماره ۱۰۴ دو عدد. [منظور از به شماره عدد نوشته شده روی خود خازن هست.]
۴- خازن الکترولیت ۱۰۰ میکروفاراد یک عدد، خازن الکترولیت ۱۰ میکروفاراد یک عدد. [میکروفاراد: uf]
۵- پین هدر نری صاف ۱۵ پایه یا یک ردیف ۴۰ پایه ای، پین هدر مادگی صاف ۲۸ پایه یا یک ردیف ۴۰ پایه ای
۶- دو عدد LED سه میلی متری برای چراغ های نمایش وضعیت ها
۷- مقاومت ۱ کیلو اهم یک عدد ، مقاومت ۲٫۲ کیلو اهم یک عدد ، مقاومت ۱۰ کیلو اهم یک عدد.
۸- رگولاتوری از خانواده ۷۸XX من از ۷۸۰۵CT استفاده میکنم. یک عدد
۹- کلید فشاری یک عدد، فیش مادگی آداپتوری یک عدد، سوکت مادگی روبردی رایت USB نوع B یک عدد، سوکت آیسی ۲۸ پایه معمولی یک عدد..
خب بریم سراغ بحث اصلی و ساخت برد رو شروع کنیم.
گام اول:
این فایل رو دانلود کنید و با استفاده از پرینتر لیزری رو کاغذ گلاسه و یا کاغذ عکس با رزولیشین ۱۲۰۰ Dpi پرینت بگیرید. اگر پرینتر لیزری ندارید یکم ژست بگیرید انگار که بلدید خخخخخ برید فایل رو بدید به یک خدمات کامپیوتری یا خدمات چاپی و بگید این فایل من رو با پرینتر لیزری با رزولیشن ۱۲۰۰ Dpi روی کاغذ عکس یا گلاسه بگیرید. [احتمال موجود نبودن کاغذ عکس یا گلاسه یا حتی پرینتر لیزری توی مغازه ها هست، حتی بعضیاشون پرینتر لیزری ندارند یا نمیدونن چی هست اصلا]
خب حالا کاغذی که روش پرینت گرفته شده رو بردارید با قیچی دور تا دورش رو به صورت دقیق ببرید و با چسب روی فیبر خامتون بچسبونید. هم می توانید قبل از اسید کاری برد رو به اندازه طرح ببرید و هم میتونید مثل من بعد از اسید کاری برد رو ببرید. فقط اگر قبل از اسید کاری برد نبریدید روی قسمتی که خالی از کاغذ هست و بدون استفاده است چسب بزنید که مس اون قسمت توی اسید خورده نشه و فیبرتون از بین نره.
بعد از چسباندن طرح و مطئمن شدن از ثابت بودن کاغذ روی فیبر، اتو رو در حالت بیشترین حرارت قرار دهید و به مدت پنج دقیقه تا ده دقیقه بر روی فیبر به صورت ملایم و مداوم بکشید تا طرح از روی کاغذ به روی فیبر منتقل شود. اگر از چسب پلاستیکی استفاده کرده باشید چسب به اتو میچسبه و باید قرقر بشنوید. از چسب کاغذی استفاده کنید ولی بدونید که در وسط کار جدا خواهد شد ولی مشکل ساز نخواهد شد.
اگر مراحل اتو کشی رو سر سر بگیرید مثل تصاویری گالری این پست، یک مقداری از طرح به فیبر منقل نخواهد شد، در این حالت فیبر رو میتونید بعدا استفاده کنید ولی اون طرح پرینت شده دیگه قابل استفاده نیست.
حالا که مراحل اتو کشی رو با موفقیت به پایان رساندید، فیبر رو توی آب سرد بگذارید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه به اون استراحت بدید. بعد از این مدت میتوانید کاغذ رو از سطح فیبر جدا کنید. اگر چسبیده بود با دست کشیدن ارام و ملایم کاغذ رو جدا کنید.
کاغذ رو که برداشتید، یک ظرف پلاستیکی با ابعاد یکم بزرگ تر از بردتون بردارید و داخل اون اسید و اب جوش بریزید، میزان اسید باید نصف میزان اب جوش و میزان کل محلول باید به اندازه باشد که وقتی برد را داخل محلول قرار میدهید کمی از سطح ان بالا تر باشد. برای عملکرد بهتر به خصوص در جاهای سرد ظرف پلاستیکی را داخل ظرف بزرگتری بگذارید و در ظرف بزرگتر نیز آب جوش بریزید.
بعد از این مرحله از دلر یا مینی دلر استفاده کنید و برد رو سوراخکاری کنید. دقت در سوراخ کاری امر مهمی است و باید با حوصله انجام شود. بهتره که زاویه برد با مته ۹۰ درجه باشه یا حداقل زاویه ی همه ی سوراخ ها یکسان باشد تا موقع جا زدن قطعاتی نظیر سوکت ایسی و پین هدر ها به مشکل بر نخورید. برای اطمینان بیشتر یک بار مسیر ها را چک کنید تا اتصالی بین دو خط نا مرتبط وجود نداشته باشد.
خب حالا برد رو بردارید و با سیم ظرفشویی حسابی اون رو با سیم ظرفشویی بسابید تا کل برد به رنگ نارنجی در بیاید و ناخالصی های چاپ از روی آن پاک شود و تنها سطح مسی قابل مشاهده باشد. سپس آن را خشک کنید.
در این مرحله از کار قطعات را جا بزنید، اول از جامپر ها شروع کنید و در نهایت سوکت آیسی، لیحم کاری را شروع کنید و بعد از اتمام کار آیسی را جا بزنید. برای این که بدانید چه چیزی را در چه جایی بگذارید از این فایل استفاده کنید. اینجا کلید کنید.
اگر میخواهید مقادیر پین های برد را به صورت برچسب بر روی برد داشته باشید اینجا و اینجا کلیک کنید و بعد از چاپ لیبل ها را بریده و در جای خود بچسبانید.
گام دوم:
اکنون برد شما تقریبا آماده است و تنها باید Bootloader را روی آیسی بریزید یا Burn کنید. برای این کار به این پست مراجعه نمایید.
ورودی ها، خروجی ها و کانفیگ سخت افزاری برد :
همان طور که در تصویر مشاهده میکنید، دو سوکت مادگی و تعدادی پین هدر روی برد وجود دارد که هرکدام کارایی خاص خود را دارند.
USB Type B : از این سوکت فقط برای ورودی ولتاژ ۵ ولت صاف شده DC حداکثر ۵۰۰ میلی آمپر استفاده کنید. (ولتاژ ورودی مستقیم به میکرو کنترلر)
Power Jack : از ورودی برای ولتاژ های ۷ تا ۲۵ ولت DC استفاده نمایید. (ولتاژ عبوری از رگولاتور LM7805)
پین هدر نری ۳*۲ کنار LED قرمز : این سوکت برای پروگرم کردن مستقیم میکروکنترلر استفاده نمایید. (توضیحات کامل در آموزش بعدی)
پین هدر نری ۳ تایی کنار سوکت پاور : برای مشخص کردن نوع ولتاژ ورودی بین دو سوکت بالایی از یک جامپر روی این پین هدر استفاده نمایید.
پین هدر نری ۲ تایی کنار LED زرد : LED زرد متصل به پایه ی ۱۳ دیجیتال است و از این LED برای مشخص کردن وضعیت کارایی برد یا ماژول های متصل به برد استفاده می شود. بعضی ماژول ها از این پایه استفاده هایی نظیر انتقال داده یا مواردی مشابه دارند و از این رو هنگامی که یک LED نیز به این پایه متصل است تغییراتی را در مقادیر دیتای خروجی یا ورودی میگذارد، از این رو برای آن جامپری تعبیه شده تا بتوان LED را در صورت لزوم از مدار خارج کرد.
پین هدر چهار تایی کنار کلید ریست : از پین هدر برای پروگرم کردن برد از طریق نرم افزار آردینو و ماژول های USB به TTL بعد از ریختن بوت لودر استفاده نمایید.
پین هدر مادگی خروجی ولتاژ : این پین هدر مربوط به خروجی ولتاژ ۵ ولت DC برای تامین نیاز ماژول های متصل به برد است. توجه داشته باشید که ولتاژ ۳٫۳ ولتی که در تصویر مشخص شده نیز ۵ ولت است، برای تامین ولتاژ ۳٫۳ ولتی از یکی رگولاتور جدا استفاده نمایید.
پین هدر خروجی آنالوگ : این پین هدر مربوط به پایه های آنالوگ میکروکنترلر است که امکان خواندن مقادیری بین ۰ تا ۱۰۲۴ را دارند.
پین هدر خروجی دیجیتال : این پین هدر مربوط به پایه های دیجیتال میکروکنترلر است که ۶ تای آنها PWM و دارای مقادر خروجی بین ۰ تا ۲۵۵ و باقی به صورت دیجیتال ۰ و ۱ هستند.
سلام تشکر از مطالب مفید سایت،
خودم در رشته الکترونیک درس خوندم و بسیار علاقه مندم که یک آردوینو ورژن یک بسازم.
کسی جلوی شما رو نگرفته، بسم الله…
سلام خسته نباشید ببخشید میشه از ای سی (میکروکنترل )BS86D20A_3sop28 استفاده کرد
خیر
من یه اتمگا هشت دارم باهمین مدار میشه ساختش
بله
درود و خسته نباشید . میخواستم بدونم برای استفاده از برد ساخته شده (برای برنامه ریزی با نرم افزار آردینو از مبدل usb به سریال (232) میشه استفاده کرد؟ بجای ماژول usb to ttl. ینی از rxd , txd , grand کابل مبدل استفاده بشه؟
سوال دومم اینهکه روی خود آردینوها رایور usb که قرار داده شده برای ارتباط با pc که با یه میکرو اینکار انجام میشه ،،،، خروجی سریال این میکرو به چیپ اصلی همون txd , rxd هست ؟
سپاس فراوان بابت مطالب کامل و درست وحسابیتون
سطح سیگنال UART و RS232 باهم فرق دارند و امکان استفاده از RS232 به صورت مستقیم روی برد های آردوینو وجود ندارد. میکروی بخش USB برد های آردوینوی اصلی به گونه ای برنامه ریزی شده است که همانند مبدل USB به UART عمل می کند. RX TX GND DTR
سلام مهندس آیا میشه روی برد یه آی سی مبدل usbبه سریال وصل کنیم تا بشه از طریق پورت USB روی برد برنامه ریخت.
بر روی این برد این امکان وجود ندارد، نسخه ی دوم این برد این امکان را دارد.
سلام جناب خزائی وقتتون بخییر
عذر میخوام چند تا سوال داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید
مبدل TTL من از نوع ch340 هستش و 6 پایه داره.GND.RXD.TXD.3V3.VCC.5V من از این مبدل واسه پروگرام ATmega 328p روی بردبورد استفاده کردم و جواب داده. البته خودم یه سیم از پایه 13 ای سی ch340 روی مبدل لحیم کردم که نقش پایه DTR هستش و اون رو به یه پایه خازن عدسی 100 نانو وصل کردم و اون پایه دیگه خازن رو به پایه 1 اتمگا 328 وصل کردم که کلا موفق امیز بوده . ولی روی این بوردی که از رو دستورالعمل جنابعالی درست کردم نمیدونم او پایه DTR رو به کجای بورد وصل کنم چو بدون اون پروگرام نمیشه. ممنون میشم کمکم کنید
با تشکر
بالای کلید ریست پینی با عنوان RST در تصویر مشخص شده است که مربوط به همین کار است، همچنین در کنار سوکت پروگرمر ISP پین ریست (Reset) به وضوح مشخص هست. پین ریست پایه ی شماره 1 میکروکنترلر هست که با استفاده از خازن 100 نانوفارادی که ذکر کردید به پایه ی DTR متصل می شود. همچنین برای دسترسی به امکانات بیشتر می توانید از نسخه ی دوم برد استفاده کنید.
سلام و خسته نباشید.
برای نصب کردن بورد روی ماشینی که ساختم باید چه کاری انجام بدم
و چه برنامه ای بنویسم
خیلی ممنون از راهنمایی شما.
متاسفانه بنده اطلاعی ندارم ماشینی که شما ساختید چی هست و چه برنامه ای لازم داره
سلام و وقت بخیر
ممنون بابت توضیحاتتون. من میخواستم ببینم میشه مدار آردوینو برای رطویت سنج و دما سنج ساخت.اگر میشه یه توضیحاتی در موردش بدین
مرسی
برای سفارش پروژه از طریق پیام رسان های صفحه ی تماس با ما در ارتباط باشید.
با سلام و عرض ادب
و تشکر از مطالب خوب و مفید شما
آیا می شه این برد رو بعد از اتصال از طریق USB TO TTL برای دستگاه های سی ان سی کوچک استفاده کرد؟؟
منظورم اینکه که USB اون حالت تعاملی SEND/RECSIVE داره؟؟
بله، امکان انجام چنین کاری وجود دارد.
سلام
آقای خزایی عزیز.ممنون بابت آموزشی که گذاشته اید
فقط چند تا سوال داشتم
ال ای دی ها مثبت و منفی رو نقشه مشخص نشده .چطوری می تونم
پورا پاور هم مثبت و منفی آن نیست
و سریال پورت یو اس پی رو می خوام با سیم وصل کنم بدون سوکت
ممنون میشم راهنمایی کنید.می ترسم آزمون و خطا کنم آی سی بسوزه
با یک آشنایی ابتدایی با مباحث اولیه ی الکترونیک، تشخیص پایه ی منفی یا GND به راحتی قابل انجام است، طبق تصویر LED زرد رنگ پایه راست و LED قرمز رنگ پایه بالایی منفی است. جک آداپتور هم کاملا مشخص هست وسط مثبت و پایه کناری منفی است. اتصال مستقیم سیم بدون استفاده از سوکت هم بسیار ساده است و نیازی به توضیح ندارد.
با سلام و عرض خسته نباشید از سایت خوبتون میخواستم بدونم تمامی کار هایی که با برد های اماده میکنن رو میشه با این برد دستساز انجام داد؟
برد دارای مبدل USB به سریال آنبرد نیست. این برد دست ساز + مبدل USB به سریال همانند برد تجاری عمل خواهد کرد.
بازم ببخشید اقای خزایی ایسی atmega_8a_puبا atmega-8_u2 فرقی باهم ندارن برای بوت لودرشون چون من تو نرم افزار اردینو بوت لودر atmega8رو فقط دارم
در مورد میکرو های مختلف و بوت لودر آن ها برای شما قبلا توضیح داده شد. فایل بوت لودر و مقادیر فیوز ها و لاک بیت ها باید به درستی انتخاب و تنظیم شوند.
باسلام خدمت اقای خزائی
من جامپر های تنظیم کلتاژ و همچنین مقاومت 1 اهمی گیرم نیومد میشه کمکم کنید ؟
وهمچنینledهارو چطوری رو یرد سوار کنم پایه هاش رو؟؟
و همچنین مقاومت هارو مشکل دارم که چجوری بزارم رو برد یعنی فرقی نداره کدوم پایه هاش کدوم طرف سوار شه وهمچنین کریستال پایه هاش با هم فرقی ندارن ؟؟
و همچنین ای سی من atmega_8a_puهست اشکالی نداره ؟؟
ممنون میشم کمکم کنید.
جامپر های تنظیم ولتاژ و قطع کننده LED متصل به پین 13 در تمامی مغازه های فروش قطعات الکترونیک یافت می شود. (پین هدر نری + جامپر اتصال کوتاه). پایه های LED ها مشخص هست. مقاومت دارای جهت نیست. کریستال دارای جهت نیست. در مورد میکرو قبلا توضیح دادم.
سلام استاد اون خازن هست کنار کلید ریست تو نقشه پایه هاش اصلا مشخص نیست
خازن DTR مربوط به ریست اتوماتیک توسط مبدل USB به UART. مقدار خازن 100 نانوفاراد است.
ببخشید میتونیم از جامپر ها استفاده نکنیم و جاش از پین هدری نری استفاده کنیم
اتصال صحیح برقرار باشد مشکلی ندارد.
سلام ببخشید اقای خزائی اون قطعات ابی و قرمز چی هستن و چنتا هم سوراخ زیر ایسی هستن اونا چی شدن. وهمچنین من از ایسی atmega8 استفاده کردم اشکالی نداره
در مورد قرمز و آبی (پین هدر نری ۳*۲ کنار LED قرمز و پین هدر نری ۲ تایی کنار LED زرد) در بخش آخر پست توضیح داده شده است. در مورد چندتا سوراخ زیر آی سی ، دو پد زیر آی سی باید به صورت یک جامپر به همدیگر متصل شوند. خیر مشکلی در رابطه با نوع میکرو پیش نخواهد آمد، فقط فیوز ها، لاک بیت ها و بوت لودر متفاوت خواهد بود.
ببخشید فایل پی دی اف رو
میدین
لینک دانلود
سلام اقا چجوری باید فیوز بیت هارو تنظیم کنم تا بوت لودر رو بریزم رو ای سی ؟؟؟؟؟
آموزش ریختن بوت لودر روی سایت موجود است. برای مراجعه به آموزش اینجا کلیک کنید. برای ریختن بوت لودر به پروگرمر و نرم افزار تحت پشتیبانی اون احتیاج دارید، بعد از پروگرم کردن حافظه اصلی از بخش فیوزبیت ها و لاک بیت مقادیر مربوطه رو ست کنید.
با سلام
میخواستم بدونم که ریختن boot loader اردوینو روی ای سی خام و با پروگرامر stk 500 و code visionامکان پذیره ؟
و اینکه بدون مبدل usb به ttl کد های اردوینو رو به ای سی که boot loader داره انتقال داد؟
پروگرمر STK500 از میکروهای Atmega8 168 328 پشتیبانی میکنه و در مورد کدویژن اطلاعی ندارم چنانچه ابزار پروگرم داره و پروگرمر و میکروکنترلر رو به رسمیت میشناسه حتما. در غیر این صورت از نرم افزار رسمی یعنی Atmel Studio استفاده کنید. با استفاده از یک ترفندی امکان آپلود اسکچ توسط پروگرمر بدون نیاز به تبدیل USB به ttl وجود داره ولی به دردسرش نمیارزه. تبدیل ها ارزان و کارآمد هستند یک مورد از بازار تهیه کنید.
سلام
اون خازن که بقل دکمه ریست هست برا چیه و به کجا باید لحیم بشه؟ چرا جامپ هایی که خودتون کنار ای سی زدید سه تا هست از من 5 تا. ای سی را با پروگرمر و با progisp بوت لودر ریختم روش ولی اصن رو این بردی که ساختم جواب نمیده
ممنون می شوم اگه راهنمایی کنید
خازن 100 نانوفاراد مربوط به ریست اتوماتیک برد در رابطه با استفاده از مبدل USB به TTL یک سر اون به پایه DTR مبدل و سر دیگه به پایه ریست میکرو کنترلر. دو تا از جامپر ها روی سمت دیگر برد به وسیله ی وایر رپ متصل هستند و شما باید هر 5 جامپر رو وصل کنید. از این برد تعداد زیادی ساخته شده و در پروژه های مختلف مورد استفاده قرار گرفته، اینکه برد شما کار نکرده میتونه دلایل بسیار زیادی داشته باشه.
سلام روزتون بخیر
اون دوتا شکل مکعبی آبی و قرمز در تصویر به رنگ آبی و صورتی چی هستن ؟
جامپر های انتخاب ولتاژ ورودی از USB و جک آداپتور و خارج کردن LED متصل به پین 13 هستند.
با سلام و خسته نباشید در مورد این پروژه چند سوال برام پیش امد اول اینکه درگاه usb2 برای ارتباط اردینو با کامپیوتر نیست؟ شما ذکر کردید صرفا برای ورودی واتاژ 5 ولت هستش پس باید فقط از پین هدر چهار تایی استفاده کنیم؟ و رارتباط سریال cp2102میشه ارتباط سریال استفاده کرد؟
سوکت USB تعبیه شده روی برد صرفا برای ولتاژ 5 ولت راه انداز برد هست و شامل دیتا نمی شود. برای برنامه ریزی برد باید از پروگرمر و مبدل های USB به سریال مانند CH340g, CP2102, FT232 و غیره استفاده کنید.
با سلام و سپاس از مطالب مفیدتون اقا مهندس در راستای ساختن اردینو ایا میشه به روش زیر بوت لودر به ایسی میکرو انتقال داد؟؟؟؟ البته با داشتن یه اردینو دیگه البته این سیم بندی باید انجام داد
1. MISO —————————–> MISO ———————–> PIN 12
2. VCC 5V —————————–> VCC ———————–> VCC
3. SCK —————————–> SCK ———————–> PIN 13
4. MOSI —————————–> MOSI ———————–> PIN 11
5. RESET —————————-> RESET———————–> RES
6. GND —————————-> GND ———————GND
من ادرس لینک عکسشم میذارم
https://s6.picofile.com/file/8253345334/bootloader.jpg
در این روش شما اپتدا باید آردوینوی خودتون رو به یک پروگرامر تبدیل کنید. حالا چه جوری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
هیچ کاری نداره تنها کاری که باید انجام داد اینه که باید برنامه ی آردوینو رو باز کرد و رفت توی منوی File و بعد گزینه ی Examples و بعد روی برنامه ی شماره ی 11 که نوشته ArduinoISP کلیک کنید بعدش برنامه رو روی آردوینو آپلود کنید و بعدش توی منوی Tools در قسمت Programmer گزینه ی Arduino as ISP رو انتخاب کنید و بعد از بستن مدار گزینه ی Burn Bootloader رو بزنید.
طبق شکل بالا گذاشتم پایه های آردوینو رو به میکرو تون وصل کنید. در ضمن باید به میکرو یه کریستال 16مگاهرتز وصل کنید و هر پایه ی کریستال رو با منفی مدار توسط یک خازن 22پیکو فاراد سری کنید.
خوب اقا مهندس این روش تایید میکنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟ و اینکه تو این روش تنظیم به فیوز بیت هستش؟ چون همه کار اردینو رو میکرو میکنه ایا تنظیم فیوز بیت لازمه اگه لازمه شما این روش بقیشو تکمیل کنید بی زحمت ممنون
امکان ریختن بوت لودر با استفاده از بردهای آردوینو مجهز به پورت USB و استفاده از اسکچ ArduinoISP وجود داره، ولی به صورت کلی تنها برد هایی که از یک آی سی AtMega8U2/Atmega16U2/AtMega32U دارای پروگرمر آنبرد انحصاری هستند و به عنوان یک پروگرمر انحصاری و اختصاری عمل خواهند کرد. و سایر برد ها به عنوان یک واسطه
این روشی که گذاشتید تایید میشه و به صورت رسمی از طرف سازندگان آردوینو گذاشته شده و امکان پذیر هست. تنظیم فیوز ها و لاک بیت ها با استفاده از avr dude به صورت اتوماتیک انجام میشه، فقط برد رو از منو درست انتخاب کنید.
درود و وقت بخیر
برنامه نوشته شده برای برد آدرینو را بوسیله پروگرمر میشه روی آیسی ATMEL ریخت ؟
سپاس
با تعداد کثیری از میکرو کنترلر های Atmel می توان برد آردوینو ساخت. البته رعایت فیوز ها و لاک بیت الزامی است و همچنین در صورتی که بردی با آی سی مشابه در منوی برنامه نیست (مثلا AtMega8au) اضافه کردن برد به برنامه ی آردوینو باید به صورت دستی انجام گردد.
درود و سپاس
سوال بنده این هست که اگر برنامه ی نوشته شده را از گزینه export compiled binery به فایل hex تبدیل کنیم ، اگر این فایل hex را از طریق پروگرمر TNM 5000 روی آیسی کپی کنیم جواب خواهد داد یا انتقال دیتا حتما باید توسط پورت USB انجام بشه ؟
چون تعدادی نقشه برد آردینو هستند که پورت USB ندارند و انتقال دیتا با سریال هم مشکلات خاص خودش رو داره .
سپاس از پاسخگویی شما
امکان برنامه نویسی مستقیم اسکچ های آردوینو توسط پروگرمر وجود دارد. برای این منظور با انتخاب برد و پروگرمر صحیح و نگاه داشتن کلید Shift روی گزینه ی آپلود کلیک نمایید. همچین امکان اجرای خروجی های هگز برنامه ی آردوینو روی میکروکنترلر به وسیله ی پروگرمر در نرم افزار های مختلف وجود دارد.
با سلام و عرض خدا قوت به شما
برنامه های آردینو که توسط اپلیکیشن های اندروید نوشته میشه رو میشه مستقیم از تب لت به برد آردینو توسط کابل otg منتقل کرد؟
ممنون….
با استفاده از نرم افزار ArduinoDroid میتوانید کلیه ی کارهایی که با نسخه ویندوز قابل انجام است را در اندروید انجام دهید. طبیعی است که برای ارتباط بین آردوینو و اندروید درایور چیپ تبدیل USB به سریال شما برای اندروید باید موجود باشد. در صورت وجود وقت کافی آموزش این نرم افزار در سایت اضافه خواهد شد.
من خودم چند سال کار rf و … انجام میدم تازه با این برد اردوینو آشنا شدم دستتون درد نکنه چقدر حال و حوصله داری این همه ریز توضیح میدید. به هرحال خسته نباشید .
با سلام و احترام فراوان . در حدود یکماهه که با برد آردوینو آشنا شدم .من در حال ساخت یکدستگاه سی ان سی هات وایر با دو محور X و دو محور Y هستم. البته سیگنال ورودی به دو محور X یکسان و برای دو محور Y نیز یکسان میباشد. میخوام از برد آردوینو UNO استفاده کنم . ابعاد میز برش هم 2.5 متر طول در 2.5 متر عرض هست . میتونید تو برنامه نویسیش کمکم بکنید . ممنونتونم. ارادتمند شما شهاب احمدزاده 091******10
علیک سلام دوست عزیز برای محور ها هر دو موتور مربوط به یک محور به صورت یکسان به درایو متصل خواهند شد. (سیم های همرنگ با همدیگر، با رعایت فاز های جداگانه) برای نرم افزار هم از GRBL یا گاربل استفاده نمایید. لینک گاربل در زیر موجود است. https://github.com/grbl/grbl
خوب یه سوال ماژول usb to ttl پنج تا خروجی نری داره شما رو برد چهارتا پایه واسه پروگرام اردوینو گذاشتید اونا هم نری هستن چجوری اینا بهم وصل میشن؟
انواع کابل نری-نری ، مادگی-مادگی و نری-مادگی در بازار وجود داره، میتونید از اون ها استفاده کنید. برای برنامه نویسی استفاده از سه پایه GND RX TX کافیست، پایه RST و DTR برای ریست اتوماتیک بسته به نوع کانفیگ سخت افزاری استفاده در برد قرار داده شده که به صورت دستی هم میشه برد رو ریست کرد و احتمالا پایه VCC یا +5v روی تبدیل برای تامین ولتاژ برد در نظر گرفته شده که اختیاری هست و برای ولتاژ مصرفی برد دو سوکت جدا تعبیه شده است. برای ریست دستی، قبل از کلیک کردن بر روی آپلود اسکچ در برنامه دکمه ریست برد را بگیرید و بعد از اینکه به نوار پروسه به وسط رسید و متوقف شد کلید ریست برد را رها کنید.
Your posts like this that make engineering so much easier and pleasure
سلام داداش پورت com که نوشتی به چه دردی میخوره
پورت com با usb to ttl چه فرقی داره
علیک سلام عزیز
پورت com یکی از پورت های ارتباطی کامپیوتر هست.
تبدیل USB به TTL در اصل یک پورت Com روی کامپیوتر شما ایجاد میکنه که از طریق اون بتونید با آردوینو از طریق برنامه ارتباط برقرار کنید. فقط دقت کنید سطح سیگنال Serial و Uart کمی متفاوت است و برای تبدیل به یکدیگر نیازمند کمی سخت افزار بیشتر است و نمی شود این برد را مستقیما به پورت COM فیزیکی کامپیوتر یا لپ تاپ وصل کرد.
It’s much easier to understated when you put it that way!
Your articles are for when it abtleusloy, positively, needs to be understood overnight.
ما منتظر اموزش بعدی شما واسه پروگرام کردن مستقیم میکرو هستیم
با سلام
اگر منظورتان از برنامه ریزی مستقیم، پروگرم کردن AVR بدون استفاده از نرم افزار آردوینو با برنامه هایی نظیر Atmel Studio هست برای آیسی های پشتیبانی شده توسط آردینو هست؛ باید بگم کاری عبث و بیهوده است.
ماژول ها و کد های زیادی برای آردوینو روی اینترنت هست و جدای از اون تغییرات در برنامه های آردینو از کد نویسی AVR راحت تر.
ولی اگر منظورتون ریختن بوت لودر و برنامه ریزی آردینو هست، چند آموزش روی سایت هست، مطلبی اگر مد نظرتون هست کافیه تو نظرات اعلام کنید تا براتون گذاشته بشه.
What I find so interesting is you could never find this anywhere else.
سلام، ممنون بابت بستت
طرح pcb که گذاشته تنظیمه؟؟؟
ینی کوچیک بزرگ نیس ؟؟؟
با همین سایز a4 بزنیم فیته قطعاته؟
مدل uno ؟؟؟
علیک سلام
ابعاد فایل PDF دقیق است. در تنظیمات پرینتر به صورت 100 درصد پرینت و استفاده کنید. جواب سایر سوالاتتون داخل پست وجود دارد.
This piece was a life savior dude,I become top of science class because of you, Thanks .
سلام مجدد خدمت ادمین
واقعا اموزشت عالیه کل اینترنتو زیر و رو کردم همچین چیزی پیدا نکردم واقعا مرسی ، ادمین جان میتونی درمورد اون هدرباکس های نری که روی برد گذاشتی توضیح بدی؟ کاراییشون چیه؟( یکیشون رو جامپر زدی،یکی اسم نداره،و یکی نوشتهtxd و rxd و…)
علیک سلام به شما آقا مسعود عزیز
بله چرا که نه، آخر آموزش رو نگاه کنید اضافه کردم.
I guess finding useful, reliable information on the internet isn’t hopeless after all.
سلام مرسی بابت اموزش عالیتون
میخواستم بدونم اینو که ساختم بعدش تو منو نرم افزار کدوم گزینه رو باید بزنم ؟(یونو ، مگا ، نانو ….) این برد کدومشونه
علیک سلام
از داخل برنامه برد Arduino Duemilanove or Decimal را انتخاب کنید سپس Processor را بسته به آیسی مصرفی روی Atmega168 یا Atmega328 بگذارید.