سایت در حال بارگذاری است ...

اتمام فروش دوره های آموزشی - از این پس هیچ یک از دوره های آموزشی به فروش نخواهد رسید!

info@aktronics.net هر روز 9 صبح الی 4 بعد از ظهر بجز پنجشنبه و جمعه ایران، تهران

ساخت و مونتاژ دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky 3D

این آموزش صرفا برای شاگردان دوره طراحی و ساخت پرینتر سه بعدی در نظر گرفته شده است لذا در صورتی که در این دوره عضو نشدید ابتدا عضو شوید و سپس از این مطلب استفاده نمایید. مسلما فایل های این دوره تنها در اختیار شاگردان قرار گرفته است! همچنین در صورتی که پست قبلی مربوط به این دستگاه را مشاهده نکردید برای مشاهده بخش آماده سازی دستگاه اینجا کلیک کنید.

آموزش تصویری مونتاژ و ساخت دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky

تا به اینجای کار باتوجه به قسمت های قبلی دوره شما باید تمامی مواردی که برای ساخت پرینتر سه بعدی Pinky 3D نیاز داشته باشید را آماده کرده باشید، چه مواردی که خود شما با استفاده از سورس های ارائه شده مثل کنترلر ها و نمایشگر دوره نسبت به ساخت آن ها اقدام کردید و چه مواردی که به صورت آماده از بازار تهیه کردید. در هر صورت تمامی موارد مرتبط با ساخت دستگاه را باید آماده کرده باشید و در حال حاضر آماده ی ساخت و استفاده از دستگاه پرینترتان باشید. در این دوره سعی شده آموزش ساخت دستگاه ها به صورت کامل خدمت شما ارائه گردد به همین دلیل آموزش ساخت این دستگاه هم به صورت تصاویر مدل سه بعدی و هم به صورت ویدیو خدمت شما ارائه گردیده است، با توجه به دیدگاه خودتان هر کدام از این آموزش ها برای شما مناسب تر است استفاده کنید. توجه بفرمایید که تا زمانی که شما نسبت به ساخت دستگاه ها اقدام نکنید و به صورت تجربی تجربه ی خود را اندوخته نکنید مهارت های لازم در زمینه ساخت دستگاه را کسب نخواهید کرد و لازمه ی یادگیری این آموزش های عملی کسب تجربه در عمل است.

همچنین توجه بفرمایید که در طول کل پروسه ی ساخت پرینتر سه بعدی در دوره هیچگونه الزامی برای انتخاب این پرینتر یا انتخاب  قطعاتی که معرفی شده اند وجود ندارد. دنیای پرینتر های سه بعدی بسیار گسترده است و پرینترها و قطعاتی که در این دنیای گسترده وجود دارد غیر قابل شمارش هستند. علاوه بر پرینتر هایی که ما در دوره ارائه می کنیم تعداد زیادی پرینتر سه بعدی اوپن سورس در اینترنت وجود دارد که به راحتی می توان با استفاده از دانش دوره و راهنمای ساختی که طراح آن پرینتر ها ارائه کرده است آن ها را ساخت. لذا لطفا با در نظر گرفتن نیازها و خواسته های خودتان پرینتری که مناسب نیاز های شما هست را انتخاب نمایید، سپس با دقت فراوان آن را بسازید. مطمئنن با کمی دقت و کمی تفکر می توان به نتیجه مطلوب رسید. همچنین در صورتی که پرینتری را برای خودتان ساختید و از عملکرد بخشی از آن راضی نبودید می توانید نسبت به ارتقای آن بخش اقدام کنید تا به نتیجه ی مطلوب برسید. نیازی نیست که بعد از ساخت یک دستگاه، دستگاه دقیقا مانند زمان ساخت باشد، امکان تغییر در دستگاه و ارتقای هر بخشی مادامی که منطقی باشد مجاز و قابل اجرا است.

برای شروع پروسه ساخت این دستگاه پرینتر سه بعدی ابتدا از بیس آن شروع می کنیم و با استفاده از سه قطعه پروفیل آلومینیومی بیس بخش پایینی دستگاه را میسازیم. با توجه به پروفیل هایی که در بخش قبلی آماده کردیم  دو عدد پروفیل Base Frame Corner در کناره ها و یک عدد پروفیل Base Frame Straight شکل H مانندی را مثل تصویر زیر تشکیل می دهند.

سپس با استفاده از چهار پیچ M6 x50 این سه پروفیل را بهم متصل می کنیم.

توجه بفرمایید قبل از سفت کردن پیچ های پروفیل ها باید از هم سطح بودن پروفیل ها اطمینان حاصل نمایید. هرچقدر این هم سطح بودن و طراز بودن قطعات در زمان مونتاژ بهتر باشد دقت بهتری را برای دستگاه فراهم خواهد کرد اما باتوجه به تلورانس های در نظر گرفته شده برای دستگاه حتی در صورتی که مقدار قابل توجهی خطا در دستگاه وجود داشته باشد از عملکرد دستگاه جلوگیری نخواهد کرد. لذا جای هیچگونه ترسی در ساخت دستگاه وجود ندارد اما لازم است در ساخت دستگاه دقت به خرج داده شود.

بعد از اتمام این پروسه سازه ای به شکل زیر خواهیم داشت. در صورتی که درک این مراحلی که تا اینجای کار طی کردیم برای شما راحت است در ادامه نیز دچار مشکل نخواهید شد. در هر جای پروسه ی ساخت دستگاه که احساس کردید نیاز به اطلاعات بیشتر دارید می توانید به ویدیو ساخت نیز مراجعه کنید.

در بخش بعد می توان نسبت به نصب ستون های عمودی دستگاه اقدام کرد. این ستون ها در بخش قبل با نام Vertical Frame آماده شده اند.

سپس با استفاده از چهارعدد پیچ M6 x 30 میتوان ستون های عمودی را در جای خودشان نصب کرد.

توجه بفرمایید نصب این ستون ها نیز باید با دقت خاصی انجام شود تا از ایجاد فشار اضافه روی سیستم حرکتی دستگاه جلوگیری شود. لذا توصیه می کنیم در این بخش از کار پیچ های مربوط به این ستون ها را فقط با دست سفت کنید و در ادامه بعد از اطمینان از عملکرد صحیح محور Z روی این دو ستون نسبت به سفت کردن این پیچ ها اقدام کنید. در حال حاضر ممکن است این متنی که خواندید برای شما کمی مبهم باشد ولی در ادامه کار واضح خواهد شد، فعلا این پیچ ها را در حدی که ستون ها را نگهدارند با دست سفت کنید.

بعد از اتمام این پروسه سازه ای به شکل زیر خواهیم داشت.

در بخش بعدی لازم است ابتدا فریم را وارونه کنیم تا بتوانیم به بخش بعدی بپردازیم.

در بخش بعد می توانیم نسبت به نصب پروفیل محور Y بپردازیم. نام این پروفیل در بخش قبلی Y Axis مشخص شده است.

توجه بفرمایید برای نصب بخش بعدی نیازمند تعدادی مهره پروفیل هستیم، توضیحات مربوط به دو مدل مهره پروفیل در ویدیو خدمت شما ارائه شده است. توجه بفرمایید در صورتی که از مهره هایی استفاده می کنید باید از کنار پروفیل در جای خود قرار بگیرند باید حتما قبل از مسدود شدن لبه های پروفیل توسط قطعات دیگر آن ها را جا بزنید. اما مدل دیگر در صورت بسته بودن کناره های پروفیل نیز قابل استفاده هستند. برای ثابت کردن محور Y به بیس دستگاه چهار مهره پروفیل در جای مشخص شده لازم است. توجه بفرمایید جایگاه تمامی مهره های در حال حاضر فقط در حد حدودی است و نیازی به حساس شدن روی جایگاه آن وجود ندارد.

همچنین در زیر این پروفیل دو مهره برای سینی نگهدارنده ی کنترلر دستگاه لازم است که بهتر است در این بخش از کار جایگذاری شوند.

دو مهره ی مربوط به قطعه نگهدارنده تنظیم فشارتسمه ی محور Y یا Y Belt Tensioner نیز در این بخش بهتر است جایگذاری شوند.

بعد از جایگذاری مهره های پروفیل سازه ی شما نیز باید شکل حدودی مانند تصویر داشته باشد. (توجه بفرمایید پروفیل محور Y شما و بیس دستگاه در این بخش از هم جدا هستند و میتوانید به صورت مستقل روی پروفیل محور Y کار کنید. تصاویر صرفا برای درک بهتر شماست.)

در بخش بیس دستگاه و پروفیل محور Y را بچرخانید تا مانند تصویر در پشت دستگاه قرار بگیرید.

سپس مهره ی مربوط به قطعه نگهدارنده انداستاپ محور Y یا Y Endstop – Pinky 3D را جایگذاری کنید.

در صورتی که تمامی مهره های پروفیل را به صورت صحیح در جای خود گذاشته باشید، سازه ی شما نیز باید مانند تصویر زیر باشد.

سپس زمان اتصال پروفیل محور Y به بیس دستگاه با استفاده از چهار پیچ M5 x 25 است.

توجه بفرمایید جایگاه این پروفیل در این بخش از کار به صورت حدودی است و سفت کردن پیچ های این محور در حدی که پروفیل در جای خودش ثابت شود کافیست. تنظیم نهایی این پروفیل زمانی انجام میشود که  Heated Bed در جای خود نصب شود و با استفاده از جایگاه نازل روی هیت بد بتوان موقعیت مناسبی را برای پروفیل انتخاب کرد. (پروفیل محور Y توسط چهار سوراخی که در پروفیل Base Frame Straight وجود دارد از یک سمت در مرکزاین پروفیل قرار میگیرد اما از سمت دیگر حرکت آزادی دارد. هم میتواند به سمت جلوی دستگاه حرکت داشته باشد هم میتواند به سمت عقب حرکت داشته باشد. اگر بیش از حد به سمت جلو ویا بیش از حد به سمت عقب حرکت کند در سمت دیگر فضای غیر مفیدی را فراهم می کند که مناسب ما نیست. در حال حاظر شاید درک این مطلب کمی دشوار باشد ولی در ویدیو به صورت عملی خدمت شما توضیح داده شده است و درک این مسئاله در ویدیو بسیار راحت تر است.)

بعد از نصب پروفیل محور Y سازه ی شما نیز باید شبیه به تصویر زیر باشد. در این بخش دستگاه را بچرخانید و در جهت صحیح قرار دهید.

در بخش بعد در صورتی که پایه های مربوط به دستگاه را پرینت کرده اید می توانید با استفاده از پیچ های M5 x 20 در جای خود نصب کنید.

دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky 3D دارای چهار پایه در چهار طرف دستگاه است و هر پایه دارای دو پیچ M5 x 20 است.

بعد از نصب پایه های دستگاه، سازه ی شما نیز مانند تصویر زیر خواهد بود.

سپس نوبت به نصب نگهدارنده ی موتور محور Y است. در این بخش دستگاه را به سمت پشت آن چرخانده و برای نصب نگهدارنده ی موتور محور Y آماده شوید.

نگهدارنده ی موتور محور Y با استفاده ازدو عدد پیچ M6 x 15 یا M6 x 20 در جای خود نصب می شود. توجه بفرمایید که مهره پروفیل نگهدارنده Endstop محورY در این بخش باید در جای خود قرار گرفته باشد و درصورتی که این مهره جایگذاری نشده باشد در ادامه باید ابتدا نگهدارنده موتور را باز کرد و سپس بعد از جا زدن مهره مربوطه مجددا نسبت به نصب نگهدارنده موتور اقدام کرد. (دوباره کاری…)

در بخش بعد امکان نصب موتور محور Y با استفاده از دو پیچ M3 x 10 در جای خود وجود دارد. بهتر است جهت سیم موتور رو به سمت جلوی دستگاه یا به سمت پایین باشد تا از دستگاه بیرون نزند و دستگاه کمی جمع و جورتر باشد.

در این بخش از کار اگر موتور شما دارای پولی نیست بهتر است پولی ای که جداگانه تهیه کردید را جایگذاری کنید. توجه بفرمایید جایگاه مناسب پولی روی شفت موتور توسط تسمه ی این محور مشخص میشود. یعنی بعد از جایگذاری تسمه این محور باید نسبت به تنظیم پولی اقدام شود.

گام بعد نوبت به نصب قطعه ی حمال Heated Bed است. توجه بفرمایید که نصب این قطعه روی تصاویر در جای خودش نمایش داده شده است اما در دنیای واقعی شما ابتدا این قطعه را کامل می کنید و سپس روی پروفیل محور Y جایگذاری می کنید. هرچند که این پروسه بسیار ساده است اما برای درک بهتر این بخش از کار می توانید به ویدیو مراجعه کنید.

ابتدا دو چرخ پروفیل را به همراه مهره های غیر مرکز در یک سمت و دو چرخ دیگر را به همراه اسپیسر های چرخ در سمت دیگر در نظر میگیریم.

سپس مطابق با شکل چهار پیچ M5 x 25 را از داخل چرخ ها، مهره ها و اسپیسر ها رد می کنیم. توجه بفرمایید سر پیچ ها باید حتما رو به سمت پایین باشد.

اگر تا به اینجای کار درست پیش رفته باشید باید حالتی شبیه به تصویر زیر داشته باشید. (چرخ های شما جدا هستند و متصل به پروفیل نیستند.)

در گام بعد می توانید نسبت به نصب قطعه حامل هیت بد اقدام کنید. توجه بفرمایید که پیچ های مربوط به مهره های غیر مرکز دارای سوراخ سایز 7 میلی متر و دو سوراخ دیگر دارای سایز 5 میلی متر هستند در زمان نصب چرخ ها به هیت بد به سایز سوراخ ها توجه بفرمایید. همچنین توجه بفرمایید بخشی از مهره های غیر مرکز در داخل پلکسی فرو میروند. (به اندازه 2 میلی متر)

سپس با استفاده از مهره های کاسه نمدی شماره M5 این چهار پیچ را در جای خود ثابت کنید. توجه بفرمایید که اعمال فشار بیش از حد به پلکسی در زمان سفت کردن مهره ها ممکن است موجب شکستن پلکسی شود لذا در زمان سفت کردن مهره ها با دقت فراوان مهره ها را تا جای لازم سفت کنید و فشار بیش از حد به پلکسی ها وارد نکنید.

بعد از بستن مهره های کاسه نمدی مربوط به هیت بد، میتوانید این قطعه را روی پروفیل مربوطه جا بزنید. سازه ی شما نیز باید همانند تصویر زیر باشد. در زمان اتصال هیت بد به پروفیل محور Y توجه بفرمایید چرخ هایی که دارای اسپیسر هستند در سمت راست محور و چرخ های دارای مهره غیر مرکز هستند در سمت چپ دستگاه قرار می گیرند. در صورتی که در یک سمت محور یک چرخ دارای اسپیسر و یک چرخ دارای مهره غیر مرکز باشد مونتاژ اشتباه انجام شده است. همواره در یک سمت از محور دو چرخ باید یکسان باشند. (در کمی بالاتر به تصویر چرخ ها و اسپیسر ها دقت کنید.)

در گام بعد می توان نسبت به مونتاژ و نصب قطعه ی مربوط به تنظیم کردن فشار تسمه ی محور Y پرداخت. توجه بفرمایید که این مکانیزم دارای دو قطعه مجزا است که یکی از آن ها داخل قطعه ی دیگر قرار میگیرد. در مونتاژ این مکانیزم نیز شما میتوانید به صورت جداگانه و غیر مرتبط با پروفیل محور Y فراینده مونتاژ را طی کنید و سپس بعد از تکمیل مکانیزم آن را در جای خود نصب کنید.

ابتدا قطعه ی Y Pulley Holder را در نظر میگیریم.

سپس یک پیچ M3 x 40 و یک مهره کاسه نمدی شماره M3 را مطابق شکل زیر در جای خود نصب می کنیم. در زمان محکم کردن مهره کاسه نمدی توجه بفرمایید فشار زیادی به قطعه پلاستیکی وارد نکنید تا دچار شکستگی نشود. مادامی که پیچ در جای خودش امکان چرخیدن نداشته باشد پروسه ی نصب درست انجام شده است.

سپس نوبت نصب پولی هرزگرد تسمه ی GT2 است. برای نصب این پولی هزرگرد از یک پیچ M3 x 25 و یک مهره کاس نمدی M3 استفاده می کنیم. توجه بفرمایید مادامی که مهره کاسه نمدی با پیچ ما در گیر است احتیاجی به سفت کردن شدید این مهره نیست. هدف نگه داشتن پولی هرزگرد در جای خود در عین حفظ حرکت روان آن است لذا چنانچه این مهره را بیش از حد سفت کنید ممکن است به پولی فشار بیاورد و از چرخیدن روان آن جلوگیری کند. بعد از بستن مهره ی کاسه نمدی این بخش از حرکت روان پولی اطمینان حاصل نمایید.

در صورتی که تمامی مراحل را به درستی انجام داده باشید سازه ای مانند تصویر زیر خواهید داشت.

گام بعد نوبت به اضافه کردن هولدر قطعه ای هست که در بخش قبل آماده کردیم. ابتدا قطعه ی Y Pulley Holder را داخل قطعه Y Belt Tensioner را در جای خود مطابق شکل قرار میدهیم و سپس قطعه ی Y Belt Tensioner را روی پروفیل محور Y جایگذاری می کنیم.

سپس با استفاده از یک واشر و یک مهره شماره M3 دستگیره ی Belt Tensioners Nut را در جای خودش نصب می کنیم. توجه بفرمایید که مهره ی شماره M3 داخل قطعه Belt Tensioners Nut قرار خواهد گرفت.

در صورتی که تمامی مراحل را به درستی انجام داده باشید سازه ای مانند شکل زیر خواهید داشت. بعد از نصب تسمه ی این محور با استفاده از دستگیره ی Belt Tensioners Nut امکان تنظیم کردن فشار روی تسمه در حد ایده آل وجود خواهد داشت.

در گام آخر این بخش می توانیم با استفاده از دو پیچ M5 x 10 مکانیزم تنظیم فشار روی محور Y را روی پروفیل این محور ثابت کنیم.

در صورتی که این بخش را به درستی انجام داده باشید سازه ای مانند تصویر زیر خواهید داشت.

گام بعدی مربوط به نصب کردن تسمه ی محور Y است. جا زدن این تسمه بسیار ساده و راحت است ولی نیازمند کمی دقت است.

بعد از نصب کردن تسمه ی محور Y میتوانیم انداستاپ محور Y را نصب کنیم. برای متصل کردن ماژول انداستاپ به قطعه نگهدارنده ی آن می توانیم از دو پیچ M3x10 سر خزینه و دو مهره ی M3 استفاده کنیم.

در نهایت میتوانیم قطعه ی نگهدارنده ی انداستاپ این محور را با استفاده از یک پیچ M5*10 و مهره ی پروفیل آن در جای خودش ثابت کنیم.

در صورتی که تمامی مراحل به درستی انجام شده باشد سازه ی شما همانند تصویر خواهد بود. توجه بفرمایید جایگاه دقیق انداستاپ این محور بسته به جایگاه هیت بد در ادامه مشخص خواهد شد.

سپس زمان مونتاژ قطعه ی حمال اکسترودر است. در ابتدا با استفاده از قطعه ی برش خورده ی لیزری شماره 2، سه پیچ M5x30، سه چرخ پروفیل، دو اسپیسر مخصوص چرخ های پروفیل، یک مهره غیرمرکز و سه مهره کاسه نمدی شماره M5 چرخ های این سازه را در جای خودشان ثابت می کنیم.

در صورتی که تمامی مراحل به درستی انجام شده باشد سازه ی شما همانند تصویر خواهد بود.

متن این آموزش در حال تکمیل شدن است…

سپس نوبت به نصب پیچ های مربوط به اکسترودر میرسد. با استفاده از دو پیچ M3x30 و شش مهره ی M3 می توانیم هیت سینک اکسترودر را در جای خودش مطابق تصاویر زیر نصب کنیم.

در صورتی که تمامی مراحل به درستی انجام شده باشد سازه ی شما همانند تصویر خواهد بود.

در گام بعد می توانیم به نصب قطعه ی نگهدارنده ی تسمه ی محور X با استفاده از دو پیچ M3x30 و دو مهره ی M3 اقدام کنیم.

در صورتی که تمامی مراحل به درستی انجام شده باشد سازه ی شما همانند تصویر خواهد بود. توجه بفرمایید در این بخش از کار نیازی به جا زدن تسمه ی این محور یا سفت کردن مهره های این نگهدارنده ی تسمه نیست و این فرایند در بخش های بعدی انجام خواهد شد.

گام بعدی آماده سازی بخش های مربوط به سمت راست و سمت چپ محور X است که در تصویر زیر نمایید داده شده اند. این دو بخش به کمک پروفیل این محور، محور X را برای ما تشکیل میدهند.

با توجه به سادگی بخش سمت راست این محور در ابتدا به مونتاژ این بخش میپردازیم. ابتدا با استفاده از قطعه ی برش خورده ی لیزری شماره 3، سه پیچ M5x30، سه چرخ پروفیل، دو اسپیسر مخصوص چرخ های پروفیل، یک مهره غیرمرکز و سه مهره کاسه نمدی شماره M5 چرخ های این سازه را در جای خودشان ثابت می کنیم. (در این بخش از کار امکان استفاده از قطعه ی برش خورده ی لیزری شماره ی 4 نیز وجود دارد. در این صورت باید از سه پیچ M5x30 بجای M5x30 و از پنج اسپیسر مخصوص چرخ های پروفیل بجای دو اسپیسر استفاده کرد.)

در صورتی که تمامی مراحل به درستی انجام شده باشد سازه ی شما همانند تصویر خواهد بود.

سپس می توانیم به مونتاژ بخش سمت چپ محور X بپردازیم. در ابتدا با استفاده از قطعات برش خورده ی لیزری شماره 5 و 6، سه پیچ M5x50، سه چرخ پروفیل، پنج اسپیسر مخصوص چرخ های پروفیل، یک مهره غیرمرکز و سه مهره کاسه نمدی شماره M5 چرخ های این سازه را در جای خودشان ثابت می کنیم.

در صورتی که تمامی مراحل به درستی انجام شده باشد سازه ی شما همانند تصویر خواهد بود.

سپس نوبت نصب کردن پروفیل محور X مطابق شکل زیر است.

متن این آموزش در حال تکمیل شدن است…

قبل از این که بخش های سمت راست و سمت چپ این محور را به پروفیل متصل کنید ابتدا اطمینان حال نمایید حامل اکسترودر روی این پروفیل قرار دارد و سپس نسبت به نصب بخش سمت راست و بخش سمت چپ پروفیل این محور اقدام کنید.

برای نصب پروفیل محور X به بخش های سمت راست و سمت چپ آن می توانید از سه پیچ شماره M3x20  در صورت رزوه زدن پروفیل استفاده کنید یا در صورتی که تمایل دارید از مهره در سمت دیگر استفاده کنید می توانید از سه پیچ شماره M3x25 و سه مهره شماره M3 استفاده کنید.

در صورتی که تمامی مراحل به درستی انجام شده باشد سازه ی شما همانند تصویر خواهد بود.

در گام بعد می توان نسبت به مونتاژ و نصب قطعه ی مربوط به تنظیم کردن فشار تسمه ی محور X پرداخت. توجه بفرمایید که این مکانیزم دارای دو قطعه مجزا است که یکی از آن ها داخل قطعه ی دیگر قرار میگیرد. در مونتاژ این مکانیزم نیز شما میتوانید به صورت جداگانه و غیر مرتبط با پروفیل محور X فراینده مونتاژ را طی کنید و سپس بعد از تکمیل مکانیزم آن را در جای خود نصب کنید.

ابتدا قطعه ی X Pulley Holder را در نظر میگیریم.

سپس یک پیچ M3 x 40 و یک مهره کاسه نمدی شماره M3 را مطابق شکل زیر در جای خود نصب می کنیم. در زمان محکم کردن مهره کاسه نمدی توجه بفرمایید فشار زیادی به قطعه پلاستیکی وارد نکنید تا دچار شکستگی نشود. مادامی که پیچ در جای خودش امکان چرخیدن نداشته باشد پروسه ی نصب درست انجام شده است.

سپس نوبت نصب پولی هرزگرد تسمه ی GT2 است. برای نصب این پولی هزرگرد از یک پیچ M3 x 23 یا M3 x 22 و یک مهره کاس نمدی M3 استفاده می کنیم.(از آنجایی که سایز پیچ این قطعه ممکن است عجیب باشد می توان یک پیچ M3 x 25 را با استفاده از سنگ یا سوهان کمی کوتاه کرد.) توجه بفرمایید مادامی که مهره کاسه نمدی با پیچ ما در گیر است احتیاجی به سفت کردن شدید این مهره نیست. هدف نگه داشتن پولی هرزگرد در جای خود در عین حفظ حرکت روان آن است لذا چنانچه این مهره را بیش از حد سفت کنید ممکن است به پولی فشار بیاورد و از چرخیدن روان آن جلوگیری کند. بعد از بستن مهره ی کاسه نمدی این بخش از حرکت روان پولی اطمینان حاصل نمایید.

در صورتی که تمامی مراحل را به درستی انجام داده باشید سازه ای مانند تصویر زیر خواهید داشت.

گام بعد نوبت به اضافه کردن هولدر قطعه ای هست که در بخش قبل آماده کردیم. ابتدا قطعه ی X Pulley Holder را داخل قطعه X Belt Tensioner را در جای خود مطابق شکل قرار میدهیم و سپس قطعه ی X Belt Tensioner را روی پروفیل محور X جایگذاری می کنیم.

سپس با استفاده از یک واشر و یک مهره شماره M3 دستگیره ی Belt Tensioners Nut را در جای خودش نصب می کنیم. توجه بفرمایید که مهره ی شماره M3 داخل قطعه Belt Tensioners Nut قرار خواهد گرفت.

در صورتی که تمامی مراحل را به درستی انجام داده باشید سازه ای مانند شکل زیر خواهید داشت. بعد از نصب تسمه ی این محور با استفاده از دستگیره ی Belt Tensioners Nut امکان تنظیم کردن فشار روی تسمه در حد ایده آل وجود خواهد داشت.

سپس با استفاده از یک پیچ M5x 40 و یک مهره ی کاسه نمدی M5 قطعه ی X Belt Tensioner را روی پروفیل محور X نصب می کنیم.

در صورتی که تمامی مراحل را به درستی انجام داده باشید سازه ای مانند شکل زیر خواهید داشت.

در بخش بعد امکان نصب موتور محور X با استفاده از چهار پیچ M3 x 10 در جای خود وجود دارد. بهتر است جهت سیم موتور رو به سمت سمت پایین دستگاه باشد تا از دستگاه بیرون نزند و مخل عملکرد سایز بخش های دستگاه نشود.

در این بخش از کار اگر موتور شما دارای پولی نیست بهتر است پولی ای که جداگانه تهیه کردید را جایگذاری کنید. توجه بفرمایید جایگاه مناسب پولی روی شفت موتور توسط تسمه ی این محور مشخص میشود. یعنی بعد از جایگذاری تسمه این محور باید نسبت به تنظیم پولی اقدام شود.

مرحله ی بعد نصب قطعه ی نگهدارنده ی انداستاپ محور X است. در مورد این قطعه ابتدا ماژول انداستاپ این محور روی قطعه X Axis Motor Cover در جای خودش با استفاده از دو پیچ M3 x 5 ثابت می کنیم و سپس قطعه ی X Axis Motor Cover را روی محور X با استفاده از دو پیچ M3 x 10 ثابت می کنیم. توجه بفرمایید در صورتی که سوکت ماژول انداستاپ با قطعه ی پرینت شده تداخل دارد بهتر است نوع سوکت آن را عوض کنید. (توضیحات بیشتر در ویدیو ارائه شده است.)

در صورتی که تمامی مراحل را به درستی انجام داده باشید سازه ای مانند شکل زیر خواهید داشت.

در گام بعد می توانیم تسمه ی محور X را در جای خود نصب کنیم. نصب این تسمه بسیار ساده و راحت است ولی نیازمند کمی دقت است.

بعد از نصب تسمه در جایگاه خودش مانند تصویر بالا می توانیم پیچ های مربوط به ثابت کردن تسمه ی این محور را سفت کنیم. توجه بفرمایید که اضافه ی تسمه ای که از قسمت پایینی نگهدارنده تسمه ی این محور بیرون میزند نباید بلند تر از 2 یا 3 میلی متر باشد. اضافه ی تسمه را با استفاده از قیچی یا سیم چین کوتاه کنید.

در صورتی که تمامی مراحل را به درستی انجام داده باشید سازه ای مانند شکل زیر خواهید داشت.

مرحله ی بعدی مربوط به تکمیل کردن محور Z است. در صورتی که از مهره های پروفیلی استفاده می کنید که باید از یک طرف پروفیل جایگذاری شوند در این مرحله توصیه می کنیم مهره های مربوط به موتور و انداستاپ محور Z را در پروفیل جایگذاری کنید.

در گام بعدی می توانیم نسبت به نصب موتور محور Z اقدام کنیم. برای نصب موتور محور Z نیازمند دو عدد پیچ M5 x 15 و دو عدد پیچ M3 x 15 هستیم. ابتدا براکت موتور این محور را در نظر بگیرید. سپس دو پیچ M5 x 15 را داخل براکت قرار دهید. بعد از اینکه این دو پیچ را داخل براکت موتور این محور قرار دادید با استفاده از دو پیچ M3 x 15 براکت را به موتور متصل می کنیم. توجه بفرمایید با توجه به سایز سر پیچ های M5 x 15 اگر ابتدا براکت را به موتور متصل کنید امکان جا زدن پیچ های M5 x 15 وجود ندارد. نوبت را رعایت کنید.

در صورتی که تمامی مراحل را به درستی انجام داده باشید سازه ای مانند شکل زیر خواهید داشت.

بعد از نصب موتور محور Z می توانیم نسبت به لید اسکرو این محور اقدام کنیم. از آنجایی که قطر شفت موتور ما 5 میلی متر و قطر لید اسکرو ما 8 میلی است برای متصل کردن لید اسکرو محور Z به موتور این محور باید از یک کاپلینگ 5 به 8 استفاده کنیم. این کاپلینگ ها در دو نوع انعطاف پذیر و معمولی ارائه می شوند که برای کار ما مدل معمولی مناسب تر است. در دستگاه های پرینتر سه بعدی مدل انعطاف پذیر توصیه نمی شود.

بعد از نصب لید اسکرو محور Z نوبت به نصب مهره ی آن است. برای تکمیل سازی این بخش نیازمند مهره ی لید اسکرو و قطعه ی پرینت شده ی سه بعدی نگهدارنده ی مهره هستیم. توجه بفرمایید در این بخش مهره را در جای خودش ثابت نکنید تا بعد از تکمیل سازی بخش های بعدی دستگاه بتوانید جایگاه مهره را تنظیم نمایید.

در گام بعدی میتوانیم انداستاپ محور Z را در جای خودش نصب کنیم. برای اینکار ابتدا برد انداستاپ را روی قطعه پرینت شده سه بعدی نگهدارنده ی اند استاپ سوار می کنیم و سپس قطعه کامل شده را روی بدنه دستگاه نصب می کنیم.

سپس می توانیم ستون افقی بالایی دستگاه را در جای خودش نصب کنیم.

بعد از نصب ستون افقی بالایی دستگاه میتوانیم موتور اکسترودر را در بالای دستگاه مونتاژ کنیم.

در صورتی که تمامی مراحل را به درستی طی کرده باشید باید سازه ای شبیه به تصویر زیر داشته باشید. توجه بفرمایید جهت موتور اکسترودر دارای اهمیت هست و باید معادل تصویر زیر باشد. در غیر این صورت در عملکرد اکسترودر دچار مشکل خواهید شد.

گام بعدی مربوط به نصب هولدر فیلامنت در بخش بالایی دستگاه است.

بعد از نصب هولدر فیلامنت سازه ای شبیه به تصویر زیر خواهید داشت.

در گام بعدی میتوانیم کاور مربوط به اکسترودر که دارای فن های اکسترودر نیز هست را در جای خودش نصب کنیم.

اکسترودر پرینتر بعد از تکمیل کردن این بخش مانند تصویر زیر خواهد بود.

در بخش بعد باید هیت بد دستگاه را تکمیل کنیم. برای این کار نیازمند هیتر هید بد، شیشه ی روی آن، پیچ و مهره های هیت بد و فنر های آن هستیم.

بعد از نصب صحیح بخش هیت بد، دستگاه شما باید شبیه به تصویر زیر باشد.

گام بعدی مربوط به نصب هولدر سیم های دستگاه در پشت آن است.

آخرین گام مربوط به نصب کردن سیم ها و اتصالات مختلف برد کنترلر و نمایشگر است که به صورت کامل در ویدیو مونتاژ این دستگاه توضیح داده شده است لذا برای جزئیات کامل به ویدیوی ساخت این دستگاه مراجعه نمایید.

در پایان مونتاژ دستگاه، دستگاه شما معادل تصویر زیر خواهد بود.

برای یادگیری نحوه ی تنظیم اولیه دستگاه، کالیبره کردن، استفاده از دستگاه و نگهداری صحیح و اصولی دستگاه ادامه ی ویدیو های دوره طراحی و ساخت پرینتر های سه بعدی را دنبال کنید….

ابوالفضل خزائی

147 مطلب منتشر شده

سلام من ابوالفضل خزائی میزبان شما در این سایت هستم، یک مهندس و مدرس الکترونیک با دو دهه تجربه در زمینه ی مهندسی الکترونیک، مکانیک و مکاترونیک. در این سایت سعی کردیم با آموزش های رایگان راهنمای شما باشیم و با دوره های تخصصی مختلف آموزگار شما باشیم تا شما را با کمترین مشکل در کوتاه ترین زمان ممکن وارد بازار کار کنیم و به نتیجه مطلوب برسانیم. امیدواریم از مطالب ما نهایت لذت و استفاده را ببرید.

درباره این مطلب نظر دهید !