سایت در حال بارگذاری است ...
info@aktronics.net هر روز 9 صبح الی 4 بعد از ظهر بجز پنجشنبه و جمعه ایران، تهران

راهنمای کامل آماده سازی قطعات دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky 3D

این آموزش صرفا برای شاگردان دوره طراحی و ساخت پرینتر سه بعدی در نظر گرفته شده است لذا در صورتی که در این دوره عضو نشدید ابتدا عضو شوید و سپس از این مطلب استفاده نمایید. مسلما فایل های این دوره تنها در اختیار شاگردان قرار گرفته است!

نکته ی بسیار مهم قبل از شروع ساخت دستگاه پرینتر سه بعدی دوره

نام پرینتر سه بعدی که برای دوره استفاده به دلیل رنگ صورتی قطعات پرینت شده ی آن Pinky نامیده شده است.  پرینتر سه بعدی Pinky که برای این دوره در نظر گرفته شده است یک پرینتر سه بعدی اقتصادی با قطعات رایج موجود در بازار است که ساخت آن نسبتا راحت است بنابراین این دستگاه می تواند شروع خوبی برای افرادی که میخواهند وارد دنیای پرینت سه بعدی شوند باشد اما با توجه به این امر که در حال حاضر تعداد بسیار زیادی دستگاه پرینتر سه بعدی FDM به صورت اوپن سورس و لایه باز در اینترنت وجود دارد و با توجه به این امر که اطلاعات دوره ما کامل و جامع است و محدود به یک پرینتر نشده است و همچنین با توجه به این امر که مشترکات دستگاه های پرینتر سه بعدی بسیار زیاد هستند شما خیلی راحت می توانید یک پرینتر دیگر را در دوره بسازید و از هر پرینتری که میخواهید با دانش این دوره استفاده کنید. فقط توجه نمایید که برابر کردن دانش دوره و پرینتری که میخواهید بسازید به عهده ی خود شماست و پرینتر های دیگر شامل پشتیبانی در دوره نخواهند شد. لذا توصیه می کنیم ابتدا با کمی جست و جو تحقیق در اینترنت پرینتری که برای شما دارای بیشترین بازده هست را پیدا کنید و سپس با توجه به اطلاعات دوره و اطلاعات طراح دستگاه آن را بسازید. همچنین امکان خرید دستگاه پرینتر سه بعدی به صورت کیت یا دستگاه کامل و استفاده کردن از دانش دوره برای مونتاژ و استفاده از دستگاه وجود دارد لذا افرادی که تمایلی به ساخت دستگاه ندارند میتوانند با خرید دستگاه از اطلاعات دوره در راستای راه اندازی و استفاده از دستگاهی که از بازار خریداری می کنند استفاده کنند.

انواع قطعات استفاده شده در دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky

همانطور که در بالاتر ذکر شد پرینتر سه بعدی Pinky که برای این دوره در نظر گرفته شده است یک پرینتر سه بعدی اقتصادی با قطعات رایج موجود در بازار است که ساخت آن نسبتا راحت است بنابراین این دستگاه می تواند شروع خوبی برای افرادی که میخواهند وارد دنیای پرینت سه بعدی شوند باشد… این پرینتر به صورت کلی شامل سه دسته قطعه می باشد: 1-فریم دستگاه که تشکیل شده از پروفیل های الومینومی مهندسی است. 2-قطعات پرینت شده سه بعدی و قطعات لیزر کات شده که بعد از فریم الومینیومی بیشتر بخش های دستگاه رو تشکیل می دهند. 3-قطعاتی که به صورت آماده باید از بازار تهیه شوند. (حالا چه قطعات مکانیکی، چه قطعات الکترونیکی و چه غیره…). در ادامه این مطلب برای هر یک از قطعات استفاده شده در این پرینتر لیستی با جزئیات کامل ارائه شده است که فرایند خرید قطعات را برای شما راحت تر و سریع کند. لطفا با مطالعه دقیق لیست نسبت به خرید قطعات اقدام نمایید.

لیست سورس و فایل ها قابل دانلود دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky

از آنجایی که دستگاه پرینتر سه بعدی پینکی داری قطعات متنوعی است سعی بر این شده تا لیست قطعات و سورس های مربوط به این پرینتر به صورت واضح و شفاف دسته بندی شود تا در فرایند ساخت این پرینتر شما دچار مشکل نشوید. در جدول زیر لیست کلیه ی سورس های مربوط به این دستگاه با توضیحات هر مورد مطح شده است.

ردیف عنوان نوع
1 سروس فایل های سه بعدی طراحی شده برای دستگاه در فرمت Autodesk Fusion 360 در صورتی که تمایل دارید در فایل های طراحی شده برای دستگاه تغییراتی ایجاد کنید می توانید سورس آن ها را با استفاده از نرم افزار Fusion 360 تغییر دهید. توجه داشته باشید جهت درک بهتر دستگاه مدل کامل سه بعدی آن نیز ارائه شده است.
2 خروجی فایل های مورد نیاز جهت پرینت سه بعدی دستگاه در فرمت رایج STL این فایل ها جهت ارائه به مراکز ارائه خدمات سه بعدی تهیه شده اند و در ادامه جدول کاملی از توضیحات آن ها ارائه شده است.
3 خروجی فایل های مورد نیاز جهت پرینت سه بعدی دستگاه در فرمت رایج STEP این فایل ها جهت ادیت در نرم افزار سالیدورک ارائه شده است، در صورتی که امکان استفاده از نرم افزار اتوکد را ندارید از این فایل ها میتوانید در نرم افزار سالید ورک استفاده کنید.
4 سروس فایل های لیزر کات  طراحی شده برای دستگاه در فرمت CorelDraw این فایل ها جهت ارائه به مراکز ارائه خدمات برش لیزری تهیه شده اند و در ادامه جدول کاملی از توضیحات آن ها ارائه شده است.
5 سورس پکیج BLV جهت آپگرید دستگاه به ریل های خطی بجای پروفیل صنعتی در صورتی که تمایل دارید دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky را با استفاده از ریل های خطی به دستگاه Hunja تبدیل کنید میتوانید از این کیت استفاده کنید. توجه به فرمایید این کیت در بازار تحت عنوان BLV Ender 3 Pro ارائه می شود ولی تهیه کردن قطعات آن به صورت جداگانه نیز کار چندان سختی نیست. با جست و جو در اینترنت میتوانید اطلاعات بیشتری راجع به این کیت پیدا کنید.
6 سورس نمایشگر رنگی 7 اینچی طراحی شده برای دوره در فرمت Altium Designer در صورتی که تمایل دارید نمایشگر رنگی تاچ دوره را برای دستگاه پرینتر سه بعدیتان بسازید این فایل را دانلود و از آن استفاده کنید. اطلاعات کامل در مورد این نمایشگر در ویدیو مربوط به آن در دوره ارائه شده است.
7 سورس کنترلر 32 بیتی Kedi طراحی شده برای دوره در فرمت Altium Designer در صورتی که تمایل دارید کنترلر حرفه ای 32 بیتی Kedi را برای دستگاه پرینتر سه بعدیتان بسازید این فایل را دانلود و از آن استفاده کنید. اطلاعات کامل در مورد این نمایشگر در ویدیو مربوط به آن در دوره ارائه شده است.
8 سورس کنترلر 32 بیتی Godi طراحی شده برای دوره در فرمت Altium Designer در صورتی که تمایل دارید کنترلر حرفه ای 32 بیتی Godi را برای دستگاه پرینتر سه بعدیتان بسازید این فایل را دانلود و از آن استفاده کنید. اطلاعات کامل در مورد این نمایشگر در ویدیو مربوط به آن در دوره ارائه شده است.

* فایل های این دستگاه در صفحه ی دوره برای شاگردان عزیز دوره منتشر شده است.

 

فریم الومینیومی دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky

فریم این پرینتر تشکیل شده از هشت قطعه پروفیل الومینومی مهندسی است که از این هشت قطعه دوتای آن ها پروفیل الومینومی مهندسی سایز 20×20 با شیار 6 میلی متری به شکل V است و شش تای آن ها پروفیل الومینومی مهندسی سایز 20×40 با شیار 6 میلی متری به شکل V است. در جدول زیر اطلاعات دقیق هر یک از این قطعات ذکر شده است. در حال حاضر اکثر فروشگاه هایی که نسبت به فروش اینگونه پروفیل ها فعالیت دارند پروفیل را بدون هزینه اضافی با هزینه ی ناچیزی با دقت بسیار بالا برش می دهند و به شما ارائه می کنند. لذا در خرید پروفیل ها به سایز قطعات دقت نمایید.

ردیف عنوان نوع اندازه تعداد توضیحات
1 Top Frame 20×20 330mm 1 یک عدد مربوط به طاق بالایی فریم دستگاه
2 X Axis 20×20 350mm 1 یک عدد مربوط به محور X
3 Base Frame Straight 20×40 250mm 1 یک عدد مربوط به بیس فریم دستگاه
4 Base Frame Corner 20×40 290mm 2 دو عدد مربوط به بیس فریم دستگاه
5 Vertical Frame 20×40 400mm 2 دو عدد مربوط به ستون های عمودی دستگاه
6 Y Axis 20×40 400mm 1 یک عدد مربوط به محور Y

فریم الومینیومی دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky

فریم این پرینتر تشکیل شده از هشت قطعه پروفیل الومینومی مهندسی است که از این هشت قطعه دوتای آن ها پروفیل الومینومی مهندسی سایز 20×20 با شیار 6 میلی متری به شکل V است و شش تای آن ها پروفیل الومینومی مهندسی سایز 20×40 با شیار 6 میلی متری به شکل V است. در جدول زیر اطلاعات دقیق هر یک از این قطعات ذکر شده است. در حال حاضر اکثر فروشگاه هایی که نسبت به فروش اینگونه پروفیل ها فعالیت دارند پروفیل را بدون هزینه اضافی با هزینه ی ناچیزی با دقت بسیار بالا برش می دهند و به شما ارائه می کنند. لذا در خرید پروفیل ها به سایز قطعات دقت نمایید.

ردیف عنوان نوع اندازه تعداد توضیحات
1 Top Frame 20×20 330mm 1 یک عدد مربوط به طاق بالایی فریم دستگاه
2 X Axis 20×20 350mm 1 یک عدد مربوط به محور X
3 Base Frame Straight 20×40 250mm 1 یک عدد مربوط به بیس فریم دستگاه
4 Base Frame Corner 20×40 290mm 2 دو عدد مربوط به بیس فریم دستگاه
5 Vertical Frame 20×40 400mm 2 دو عدد مربوط به ستون های عمودی دستگاه
6 Y Axis 20×40 400mm 1 یک عدد مربوط به محور Y

بعد از تهیه کردن این پروفیل های مهندسی باید طبق راهنمای زیر باید تغییراتی مانند سوراخکاری و رزوه زدن با استفاده از قلاویز را روی این پروفیل ها انجام دهید تا این قطعات برای ساخت دستگاه آماده شوند. هر چند که این گام ممکن است کمی سخت به نظر برسد ولی با در نظر گرفتن تلورانس های زیاد و ارائه راهنمای دقیق تصویری و ویدیویی سعی شده است تا این پروسه به ساده ترین شکل ممکن و با کامل ترین جزئیات ممکن ارائه شود. با کمی دقت، صبر و حوصله می توان این گام از ساخت دستگاه را با دقت بالا انجام داد.

1- Top Frame یا طاق بالایی دستگاه

این قطعه از پروفیل الومینیومی V-Slot سایز 20×20 تشکیل شده و اندازه ی آن 330 میلی متر یا 33 سانتی متر است. برای ساخت این قطعه می توانید پروفیل را به سایز مورد نیاز از فروشگاه هایی که این پروفیل را میفروشند تهیه کنید و سپس تغییرات لازم روی آن را اعمال کنید. این قطعه صرفا دارای 4 سوراخ به شماره 6 میلی متری هستند و به راحتی با استفاده از یک دریل می توان این سوراخ ها را اعمال کرد. در تصویر زیر جایگاه دقیق سوراخ ها به وضح مشخص شده است، توجه نمایید که مقداری خطا در زمان سوراخکاری مشکلی در ادامه کار به وجود نمیاورد اما تا جایی که ممکن است سعی کنید جایگاه سوراخ ها دقیق باشد. برای اطلاعات بیشتر میتوانید از مدل سه بعدی پرینتر دوره استفاده نمایید.

top frame picture

2- X Axis یا محور ایکس دستگاه

این قطعه از پروفیل الومینیومی V-Slot سایز 20×20 تشکیل شده و اندازه ی آن 350 میلی متر یا 35 سانتی متر است. برای ساخت این قطعه نیز می توانید پروفیل را به سایز مورد نیاز از فروشگاه هایی که این پروفیل را میفروشند تهیه کنید و سپس تغییرات لازم روی آن را اعمال کنید. این قطعه دارای 3 سوراخ به شماره 5 میلی متری و 3 سوراخ به شماره 3 میلی متر است. سوراخ های این قطعه بسیار ساده هستند و به راحتی با استفاده از دریل قابل انجام هستند. در تصویر زیر جایگاه دقیق سوراخ ها به وضح مشخص شده است، توجه نمایید که مقداری خطا در زمان سوراخکاری مشکلی در ادامه کار به وجود نمیاورد اما تا جایی که ممکن است سعی کنید جایگاه سوراخ ها دقیق باشد. همینطور توجه داشته باشید برای سوراخ های شماره 3 بهتر است از یک مته شماره 2.5 استفاده کنید و سپس با استفاده از قلاویز M3x0.5 این 3 سوراخ را به M3 رزوه بزنید تا بتوانید به صورت مستقیم از خود پروفیل به عنوان مهم هم استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر میتوانید از مدل سه بعدی پرینتر دوره استفاده نمایید.

x axis picture

3- Base Frame Straight یا بیس صاف دستگاه

این قطعه از پروفیل الومینیومی V-Slot سایز 20×40 تشکیل شده و اندازه ی آن 250 میلی متر یا 25 سانتی متر است. برای ساخت این قطعه نیز می توانید پروفیل را به سایز مورد نیاز از فروشگاه هایی که این پروفیل را میفروشند تهیه کنید و سپس تغییرات لازم روی آن را اعمال کنید. این قطعه صرفا دارای 4 سوراخ به شماره 5 میلی متری هستند و به راحتی با استفاده از یک دریل می توان این سوراخ ها را اعمال کرد. در تصویر زیر جایگاه دقیق سوراخ ها به وضح مشخص شده است، توجه نمایید که مقداری خطا در زمان سوراخکاری مشکلی در ادامه کار به وجود نمیاورد اما تا جایی که ممکن است سعی کنید جایگاه سوراخ ها دقیق باشد. همچنین در دو انتهای این قطعه چهار سوراخ وجود دارد که باید با استفاده از قلاویز M6x1.0 رزوه زده شوند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید از مدل سه بعدی پرینتر دوره استفاده نمایید.

base frame straight picture

4- Base Frame Corner یا بیس کناری دستگاه

این قطعه از پروفیل الومینیومی V-Slot سایز 20×40 تشکیل شده و اندازه ی آن 290 میلی متر یا 29 سانتی متر است. برای ساخت این قطعه نیز می توانید پروفیل را به سایز مورد نیاز از فروشگاه هایی که این پروفیل را میفروشند تهیه کنید و سپس تغییرات لازم روی آن را اعمال کنید. این قطعه دارای دو سوراخ به شماره 6 میلی متری در یک جهت و دو سوراخ دیگر به شماره 6 میلی متر در جهت دیگر است. سوراخ های این قطعه را به راحتی میتوان با استفاده از یک دریل اعمال کرد اما فرایند سوراخکاری باید در دو جهت تکرار شود. در تصویر زیر جایگاه دقیق سوراخ ها در هر سمت به وضح مشخص شده است، توجه نمایید که مقداری خطا در زمان سوراخکاری مشکلی در ادامه کار به وجود نمیاورد اما تا جایی که ممکن است سعی کنید جایگاه سوراخ ها دقیق باشد. از این قطعه دو عدد لازم است پس فرایند باید روی دو پروفیل تکرار شود. همچنین فقط در انتهای یکی از پروفیل ها دو سوراخی که در پروفیل وجود دارد باید با استفاده از قلاویز M6x1.0 رزوه زده شوند تا بتوانند نگهدارنده کابل را در پشت دستگاه نگه دارند. این پروسه فقط روی یک سمت یکی از پروفیل ها انجام میشود و رزوه زدن دو طرف پروفیل نیاز نیست. برای اطلاعات بیشتر میتوانید از مدل سه بعدی پرینتر دوره استفاده نمایید.

base frame corner picture

5- Vertical Frame یا ستون عمودی دستگاه

این قطعه از پروفیل الومینیومی V-Slot سایز 20×40 تشکیل شده و اندازه ی آن 400 میلی متر یا 40 سانتی متر است. برای ساخت این قطعه نیز می توانید پروفیل را به سایز مورد نیاز از فروشگاه هایی که این پروفیل را میفروشند تهیه کنید و سپس تغییرات لازم روی آن را اعمال کنید. این قطعه دارای هیچگونه سوراخ کاری نمی باشد فقط باید سوراخ هایی که در هر سمت پروفایل وجود دارد با استفاده از قلاویز M6x1.0 رزوه زده شوند تا امکان اتصال این ستون ها به بخش پایینی و بالایی دستگاه وجود داشته باشد. از این قطعه دو عدد لازم است و پروسه باید روی دو پروفیل تکرار شود. برای اطلاعات بیشتر میتوانید از مدل سه بعدی پرینتر دوره استفاده نمایید.

vertical frame picture

6- Y Axis یا محور وای دستگاه

این قطعه از پروفیل الومینیومی V-Slot سایز 20×40 تشکیل شده و اندازه ی آن 400 میلی متر یا 40 سانتی متر است. برای ساخت این قطعه نیز می توانید پروفیل را به سایز مورد نیاز از فروشگاه هایی که این پروفیل را میفروشند تهیه کنید و سپس تغییرات لازم روی آن را اعمال کنید. این قطعه دارای هیچگونه سوراخ کاری نمی باشد فقط باید سوراخ هایی که در یک سمت پروفایل وجود دارد با استفاده از قلاویز M6x1.0 رزوه زده شوند تا امکان اتصال موتور این محور به این قطعه وجود داشته باشد.  برای اطلاعات بیشتر میتوانید از مدل سه بعدی پرینتر دوره استفاده نمایید.

y axis picture

قطعات پرینت شده سه بعدی دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky

یکی دیگر از بخش های مهم دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky قطعات پرینت شده سه بعدی هستند که باید توسط یک فرد دیگری که دارای پرینتر سه بعدی است برای شما پرینت شوند. در حال حاضر در جای جای کشور افرادی که خدمات پرینت سه بعدی انجام می دهند وجود دارند که در ازای دریافت مبلغی می توانند این قطعات را برای شما پرینت کنند. همچنین اگر هر یک از دوستانی شما دارای پرینتر سه بعدی است میتوانید از آن ها درخواست کنید این قطعات را برای شما پرینت کنند. زمانی که اولین پرینتر خودتان را درست کردید شما نیز میتوانید این قطعات را برای پرینتر های بعدی خودتان یا سایر دوستانتان پرینت کنید. سورس طراحی فایل هایی که باید به توسط پرینتر سه بعدی پرینت شوند در فرمت Autodesk Fusion 360 در اخیتار شما قرار گرفته است و مختارید هر تغییری را که صلاح میدانید روی آن ها انجام دهید. بعد از انجام تغییرات می توانید با استفاده از گزینه Export فایل جسم مورد نظر را تحت فرمت STL برای پرینت سه بعدی خروجی بگیرید. همچنین برای راحتی کار افرادی که تمایلی به ایجاد تغییرات در فایل های طراحی ندارند خروجی STL از تمامی فایل های لازم گرفته شده است. در لیست زیر قطعاتی که الزامی نیستند را می توانید بعد از ساخت پرینترتان با پرینتر خودتان پرینت کنید و الزامی به پرینت آن توسط واحد های خدمات پرینت سه بعدی نیست. (جهت کاهش هزینه قطعات) توجه نمایید مواردی که در لیست زیر بیشتر از یک عدد هستند در فایل STL به تعداد در نظر گرفته شده اند، به عبارت ساده تر در زمان سفارش تعداد پرینت هر فایل را 1 بار در نظر بگیرید. (مثلا فایل ردیف 1، یکبار سفارش داده می شود که شامل هر 4 پایه دستگاه است…)

ردیف عنوان تعداد کل لازم در فایل تصویر اهمیت توضیحات
1 20×40 V-Slot Profile 40mm Foot 4 small image غیر الزامی پایه های دستگاه پرینتر – قابل پرینت توسط پرینتر خودتان بعد از اتمام ساخت دستگاهتان
2 Backside Cable Holder 1 small image غیر الزامی نگهدارنده سیم های دستگاه در پشت پرینتر – قابل پرینت توسط پرینتر خودتان بعد از اتمام ساخت دستگاهتان
3 Belt Tensioners Nut 2 small image غیر الزامی سر مهره های تنشنر تسمه های محور های X و Y – قابل پرینت توسط پرینتر خودتان بعد از اتمام ساخت دستگاهتان
4 Bowden Extruder Motor Holder Vertical 1 small image الزامی نگهدارنده موتور استپر اکسترودر – برای فعالیت حتما دستگاه لازم است
5 Edutronics TFT 7.0 LCD Case 1 small image غیر الزامی قاب نمایشگر رنگی 7 اینچی پرینتر – قابل پرینت توسط پرینتر خودتان بعد از اتمام ساخت دستگاهتان
6 Extruder Cover 1 small image الزامی کاور اکسترودر و نگهدارنده فن های آن – برای فعالیت حتما دستگاه لازم است
7 Fan Blowers Channel 2 small image الزامی کانال های هوای اکسترودر – برای فعالیت حتما دستگاه لازم است
8 Mainboard Tray 1 small image غیر الزامی سینی نگهدارنده مادربرد پرینتر – قابل پرینت توسط پرینتر خودتان بعد از اتمام ساخت دستگاهتان
9 PSU Holder 1 small image غیر الزامی پایه های نگهدارنده تغذیه ی پرینتر – قابل پرینت توسط پرینتر خودتان بعد از اتمام ساخت دستگاهتان
10  Spool Holder Reel 1 small image غیر الزامی ریل نگهدارنده ی قرقره فیلامنت پرینتر – قابل پرینت توسط پرینتر خودتان بعد از اتمام ساخت دستگاهتان
11  Spool Holder Reel Nut 1 small image غیر الزامی ریل نگهدارنده ی قرقره فیلامنت پرینتر – قابل پرینت توسط پرینتر خودتان بعد از اتمام ساخت دستگاهتان
12  Spool Holder Stand 1 small image غیر الزامی ریل نگهدارنده ی قرقره فیلامنت پرینتر – قابل پرینت توسط پرینتر خودتان بعد از اتمام ساخت دستگاهتان
13 Test Cube 1 small image فایل تست! این فایل جهت تست پرینتر است و باید با پرینتر خودتان پرینت شود!
14 X Axis Motor Cover 1 small image الزامی کاور موتور محور X و نگهدارنده انداستاپ این محور – برای فعالیت حتما دستگاه لازم است
15 X Belt Tensioner 1 small image الزامی تنشنتر تسمه محور X – برای فعالیت حتما دستگاه لازم است
16 X Pulley Holder 1 small image الزامی نگهدارنده پولی محور X – برای فعالیت حتما دستگاه لازم است
17 X Carriage Belt Holder 1 small image الزامی نگهدارنده تسمه محور X – برای فعالیت حتما دستگاه لازم است
18 Y Belt Tensioner 1 small image الزامی نگهدارنده پولی و تنشنتر تسمه محور Y – برای فعالیت حتما دستگاه لازم است
19 Y Pulley Holder 1 small image الزامی نگهدارنده پولی محور Y – برای فعالیت حتما دستگاه لازم است
20 Y Endstop – Pinky 3D 1 small image الزامی نگهدارنده انداستاپ محور Y برای پرینتر Pınky – برای فعالیت حتما دستگاه لازم است
20 Y Endstop – Hunja 3D 1 small image الزامی نگهدارنده انداستاپ محور Y برای پرینتر Hunja – برای فعالیت حتما دستگاه لازم است
21 Y Motor Mount 1 small image الزامی نگهدارنده موتور محور Y – برای فعالیت حتما دستگاه لازم است
22 Z Endstop 1 small image الزامی نگهدارنده انداستاپ محور Z – برای فعالیت حتما دستگاه لازم است
23 Z Motor Bracket 1 small image الزامی براکت موتور محور Z – برای فعالیت حتما دستگاه لازم است
24 Z Motor Lead Screw Nut Holder 1 small image الزامی نگهدارنده مهره لید اسکرو محور Z – برای فعالیت حتما دستگاه لازم است

برای بزرگتر شدن تصاویر روی آن ها کلیک کنید.

برای تمامی قطعات حداقل میزان Infill به اندازه 25 درصد مناسب می باشد.

بهتر است این قطعات با استفاده از فیلامنت ABS یا سایر متریال هایی که دربرابر حرارت استقامت بالاتری دارند پرینت شوند.

 

قطعات لیزر کات شده دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky

علاوه بر قطعات پرینت شده پرینتر Pinky تعدادی قطعه در این دستگاه وجود دارد که باید توسط دستگاه های لیزر روی پلکسی برش داده شوند. توجه کنید همانند خدمات پرینت سه بعدی در جای جای کشورمان جاهایی وجود دارند که این خدمت را نیز در قبال مبلغی برای شما انجام خواهند داد. همچنین مادامی که دقت این قطعات حفظ شود هیچگونه اصراری بر لیزر کات شدن این قطعات وجود ندارد. چنانچه فکر می کنید میتوانید با ابزاری که در دسترس دارید این موارد را به صورت دستی روی ورق پلکسی یا حتی الومینیوم یا آهن در بیاورید میتوانید به این شکل نیز عمل کنید. توجه نمایید شکل کلی این موارد دارای اهمیت کمی است اما واردی مانند جای سوراخ ها باید کاملا دقیق باشد. جهت حفظ استقامت این قطعات توصیه می شود از پلکسی حداقل 6 میلی متر یا ورق الومینومی یا اهنی حداقل 4 میلی متری استفاده نمایید. برای راحت تر شدن پروسه سفارش برش لیزری کلیه ی موارد در یک شیت 20 در 40 سانتی متر جمع شده است.

ردیف عنوان تعداد توضیحات
1 حامل هیت بد 1 این قطعه در بخشی از محور Y است که حرکت می کند و هیت بد پرینتر روی آن سوار میشود
2 حامل اکسترودر 1 این قطعه در بخشی از محور X است که حرکت می کند و اکسترودر پرینتر روی آن سوار میشود
3 بیس جلویی محور X – سمت راست 1 وظیفه این قطعه و سه قطعه بعدی تشکیل محور X است
4 بیس پشتی محور X – سمت راست 1 وظیفه این چهار قطعه تشکیل محور X است
5 بیس جلویی محور X – سمت چپ 1 وظیفه این چهار قطعه تشکیل محور X است
6 بیس پشتی محور X – سمت چپ 1 وظیفه این چهار قطعه تشکیل محور X است

پیچ و مهره های استفاده شده در دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky

در زیر لیستی از پیچ و مهره های لازم برای ساخت دستگاه پرینتر سه بعدی ما با تفکیک سایز مشاهده می کنید. هرچند تعداد موارد ذکر شده در جداول دقیق است اما  از آنجایی که ممکن است در طول پروسه ساخت دستگاه پیچ های شما بنابه دلایلی مانند گم شدن کم بیاید بهتر است از تعدادی که در جداول ذکر شده کمی بیشتر تهیه کنید تا در صورت پیش آمدن حوادث به مشکل نخورید. همینطور ما توصیه می کنیم در صورت امکان از کیت های پیچ دارای مقدار زیادی پیچ و مهره استفاده کنید. مسلما خرید اینگونه کیت ها از خرید خورد مقرون به صرفه تر است.

ردیف عنوان تعداد توضیحات
1 M3 x 5 6 دو عدد مربوط به انداستاپ محور X + چهار عدد مربوط به نمایشگر رنگی
2 M3 x 10 15 دو عدد مربوط به کاور انداستاپ X + سه عدد مربوط به نگهدارنده ی منبع تغذیه + چهار عدد مربوط به موتور محور X + دو عدد مربوط به موتور محور Y + دو عدد مربوط به نگهدارنده ی لیداسکرو + دو عدد مربوط به کاور فن
3 M3 x 15 2 دو عدد مربوط به موتور Z
4 M3 x 20 10 هشت عدد مربوط به فن های اکسترودر + دو عدد مربوط به سمت چپ محور X
5 M3 x 25 3 یک عدد مربوط به سمت راست محور X +  یک عدد مربوط به نگهداره پولی محور Y + یک عدد مربوط به نگهداره پولی محور X
6 M3 x 30 7 دو عدد مربوط به نازل اکسترودر + سه عدد مربوط به موتور اکسترودر + دو عدد مربوط به نگهدارنده تسمه محور X
7 M3 x 40 2 یک عدد مربوط به تنشنر تسمه محور X + یک عدد مربوط به تنشنر محور Y
8 M3 x 10 YHB 4 دو عدد مربوط به نگهدارنده انداستاپ محور Y + دو عدد مربوط به نگهدارنده انداستاپ محور Z
9 M3 x 15 YHB 3 سه عدد مربوط به نگهدارنده برد کنترلر پرینتر
10 M3 Nut – Normal 35 مهره های لازم برای دستگاه
11 M3 Nyloc Nut 2 مهره های کاسه نمدی M3 لازم برای تنشنر های دستگاه
12 M3 Washer – Normal 50 واشر های لازم برای دستگاه
13 M3 Metal Insert 8 مهره های Metal Threaded Insert دستگاه
14 M4 x 40 4 چهار عدد مربوط به هیت بد – بهتر است به عنوان کیت همراه به مهره و فنر هاش خریداری شود…
15 M5 x 10 20 پیچ های شماره 5 لازم برای بخش های مختلف دستگاه من جمله نگهدارنده انداستاپ های محور Z و Y و نگهدارنده سینی کنترلر و …
16 M5 x 15 2  دو عدد مربوط به پایه موتور محور Z
17 M5 x 20 10 دو عدد مربوط به نگهدارنده قرقره فیلامنت + هشت عدد مربوط به پایه های بیس دستگاه
18 M5 x 25 4 چهار عدد مربوط به نگهدارنده پروفیل محور Y
19 M5 x 30 10 چهار عدد مربوط به چرخ های محور Y + سه عدد مربوط به حامل اکسترودر +  سه عدد مربوط به سمت راست محور X
20 M5x 40 1 یک عدد مربوط به تنشنر محور X
20 M5x 50 3 سه عدد مربوط به سمت چپ محور X
21 M5 Nyloc Nut 13 مهره های کاسه نمدی M5 لازم برای چرخ های پروفیل دستگاه
22 M5 Profile Nut 20 مهره های پروفیل لازم برای ساخت دستگاه – نوع مهره های پروفیل مادامی که مختص پروفیل اسلات 6 میلی متری باشند مهم نیست
23 M6 x 15 or M6 x 20 4 دو عدد مربوط به نگهدارنده موتور محور Y + دو عدد مربوط به نگهدارنده سیم ها در پشت دستگاه
24 M6 x 30 8 هشت عدد مربوط به دو طرف ستون های عمودی دستگاه در هر سمت
25 M6 x50 4 چهار عدد مربوط به بخش پایینی H مانند دستگاه

قطعات الکترونیکی استفاده شده در دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky

در زیر لیستی از قطعات الکترونیکی و الکترومکانیکی مورد نیاز برای ساخت پرینتر پینکی فراهم شده است. توجه فرمایید که شما با توجه به صلاح دید و نیازتان می توانید هر بخشی از این پرینتر را که میخواهید تغییر دهید لذا درصورتی که تمایل دارید از قطعه دیگری بجای قطعه ذکر شده در لیست استفاده کنید، مادامی که میدانید که تغییرات لازم نیازمند چه چیزی است و در کار دستگاه تداخلی به وجود نمیاورد مختارید تغییرات مد نظر را انجام دهید.

ردیف عنوان تعداد توضیحات
1 کنترلر 1 توصیه می شود از کنترلر های Kedi یا Godi استفاده کنید اما هر کنترلر پرینتر سه بعدی دیگری نیز قابل استفاده است.
2 نمایشگر 1 توصیه می شود از کنترلر های TFT 7.0 استفاده کنید اما مادامی که کنترلر شما از نمایشگر پشتیبانی کند نمایشگر پرینتر سه بعدی دیگری نیز قابل استفاده است.
3 منبع تغذیه 1 ولتاژ و جریان بسته به قطعات استفاده در پرینتر ست خواهد شد. توصیه ی ما 24 ولت 10، 15 یا 20 آمپر است.
4 ماژول انداستاپ 3 لطفا با توجه به این تصویر ماژول درست را انتخاب کنید. (این مدل ماژول هماهنگ با مدل های سه بعدی پرینتر است.)
5 موتور استپر NEMA17 4 در انتخاب موتور به ولتاژ، جریان، گشتاور و قدرت آن توجه نمایید. به بیان ساده تر ارتفاع موتور حداقل 40 میلی متر باشد.
6 فن معمولی 40x40x10 1 این فن مربوط به خنک کردن نازل اکسترودر می باشد. 24 ولت
7 فن حلزونی 40x40x10 2 این فن ها مربوط به پارت کولینگ می باشد. 24 ولت

سیم های استفاده شده در دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky

برای راحتی کار شما لیست سیم های استفاده شده در دستگاه به همراه اندازه ایده آل آن ها در جدول زیر ذکر شده است. توجه نمایید این مقدار از سیم ها صرفا مقدار ایده آل آن ها هستند و در واقعیت می توانند کمی بلند در نظر گرفته شوند.

ردیف عنوان تعداد رشته سیم اندازه سیم ها توضیحات
1 هیتر Heated Bed 2 70cm با توجه به جریان بالا این هیتر توصیه میشود از سیم مناسب استفاده کنید. حداقل 2.5 میلی متر مربع
2 ترمیستور Heated Bed 2 70cm جریان عبوری از ترمیستور ها عملا ناچیز است… مقدار توصیه شده 0.5 میلی متر مربع – معمولا ترمیستور های پرینتر های سه بعدی دارای کابل هستند.
3 هیتر Extruder 2 130cm با توجه به جریان بالا این هیتر توصیه میشود از سیم مناسب استفاده کنید. حداقل 1.0 میلی متر مربع
4 ترمیستور Extruder 2 130cm جریان عبوری از ترمیستور ها عملا ناچیز است… مقدار توصیه شده 0.5 میلی متر مربع – معمولا ترمیستور های پرینتر های سه بعدی دارای کابل هستند.
5 فن های Extruder 4 130cm جریان فن ها کمتر از 0.5 آمپر است. مقدار توصیه شده 0.5 میلی متر مربع
6 موتور محور X 4  90cm جریان این موتور ها معمولا کمتر از 1.5 آمپر است. مقدار توصیه شده 0.5 میلی متر مربع
7 موتور محور Y 4  40cm جریان این موتور ها معمولا کمتر از 1.5 آمپر است. مقدار توصیه شده 0.5 میلی متر مربع
8 موتور محور Z 4  30cm جریان این موتور ها معمولا کمتر از 1.5 آمپر است. مقدار توصیه شده 0.5 میلی متر مربع
9 موتور محور E0 4  70cm جریان این موتور ها معمولا کمتر از 1.5 آمپر است. مقدار توصیه شده 0.5 میلی متر مربع
10 انداستاپ محور X 3  110cm جریان عبوری از انداستاپ ها عملا ناچیز است… مقدار توصیه شده 0.5 میلی متر مربع
11 انداستاپ محور Y 3  60cm جریان عبوری از انداستاپ ها عملا ناچیز است… مقدار توصیه شده 0.5 میلی متر مربع
12 انداستاپ محور Z 3  40cm جریان عبوری از انداستاپ ها عملا ناچیز است… مقدار توصیه شده 0.5 میلی متر مربع
13 روکش حصیری سیم 6mm 100cm برای مرتب کردن بهتر سیم ها – میتوان از روکش حرارتی (شیرینک) به عنوان جایگذین استفاده کرد.
14 روکش حصیری سیم 12mm 100cm برای مرتب کردن بهتر سیم ها – میتوان از روکش حرارتی (شیرینک) به عنوان جایگذین استفاده کرد.
15 کانکتور های لازم برای اتصال موارد مختلف بهم دیگر باید از کانکتور های مناسب استفاده نمایید.

قطعات تخصصی و مکانیکی استفاده شده در دستگاه پرینتر سه بعدی Pinky

جدای از قطعاتی که در لیست های بالاتر مشاهده کردید تعدادی قطعه تخصصی مربوط به پرینتر های سه بعدی و تعدادی قطعه مکانیکی نیز برای ساخت این پرینتر نیز هست که باید از بازار تهیه شوند. توجه فرمایید که در این مورد هم شما با توجه به صلاح دید و نیازتان می توانید هر بخشی از این پرینتر را که میخواهید تغییر دهید لذا درصورتی که تمایل دارید از قطعه دیگری بجای قطعه ذکر شده در لیست استفاده کنید، مادامی که میدانید که تغییرات لازم نیازمند چه چیزی است و در کار دستگاه تداخلی به وجود نمیاورد مختارید تغییرات مد نظر را انجام دهید.

ردیف عنوان تعداد توضیحات
1 Heated Bed 1 سایز بد مورد استفاده 235×235 میلی متر است که به همراه ترمیستور NTC 10K ارائه میشوند. در صورتی که هیت بد شما دارای ترمیستور نیست جداگانه تهیه کنید.
2 Extruder 1 در مورد اکسترودر توصیه می کنیم از یک کیت اکسترودر Bowden استفاده کنید تا تهیه کردن همه ی قطعات اکسترودر راحت تر باشد. توجه کنید اکسترودر باید شامل تمامی بخش های لازم مانند هیت سینک، نازل، هیتر، هیتر بلاک، ترمیستور NTC 10K و … باشد. برای اطلاعات بیشتر ویدیو این مطلب را مشاهده کنید.
3 تسمه GT2 200cm این تسمه ها مربوط به محور های X و محور Y هستند. سعی کنید تسمه را به اندازه 2 متر بریده نشده بخرید تا هر دو محور را به راحتی پشتیبانی کنید.
4 پولی GT2 شفت 5mm 2 این دو پولی بر روی موتور های محور های X و Y نصب می شوند.
5 پولی هرزگرد GT2 شفت 3mm 2 این دو پولی هرزگرد بر روی تنشنتر های محور های X و Y نصب می شوند.
6 کاپلینگ موتور 5 به 8 1 از این کاپلر برای اتصال موتور محور Z به لید اسکرو این محور استفاده می شود.
7 لید اسکرو + مهره لید اسکرو 35cm لید اسکرو گام 2 میلی متری به همراه مهره به اندازه 350 میلی متر یا 35 سانتی متر
8 چرخ پروفیل 24mm 13 چرخ سایز 24 میلی متری با شفت 5 میلی متر و ضخامت 10.2 میلی متر
9 مهره چرخ پروفیل غیر مرکز 5 مهره غیر مرکز مختص استفاده با چرخ های پروفیل با شفت 5 میلی متر و ارتفاع 6 میلی متر
10 اسپیسر چرخ پروفیل 11 اسپیر مختص استفاده با چرخ های پروفیل با شفت 5 میلی متر، ضخامت 10 میلی متر و شفت 5 میلی متر
11 لوله PTFE 50cm لوله تفلون پرینتر های سه بعدی به سایز خارجی 4 میلی متر و سایز داخلی 2 میلی متر
12 رابط پنوماتیک PC4 M6 2 رابط پنوماتیک پرینتر های سه بعدی مختص متصل کردن دو بخش اکسترودر Bowden توسط لوله PTFE

بدلیل طولانی شدن آموزش، ساخت دستگاه در پست بعدی دوره ارائه شده است…

ابوالفضل خزائی

145 مطلب منتشر شده

سلام من ابوالفضل خزائی میزبان شما در این سایت هستم، یک مهندس و مدرس الکترونیک با دو دهه تجربه در زمینه ی مهندسی الکترونیک، مکانیک و مکاترونیک. در این سایت سعی کردیم با آموزش های رایگان راهنمای شما باشیم و با دوره های تخصصی مختلف آموزگار شما باشیم تا شما را با کمترین مشکل در کوتاه ترین زمان ممکن وارد بازار کار کنیم و به نتیجه مطلوب برسانیم. امیدواریم از مطالب ما نهایت لذت و استفاده را ببرید.

درباره این مطلب نظر دهید !