سایت در حال بارگذاری است ...

تخفیف پلکانی ویژه شروع مدارس سال ۱۴۰۳ ویژه تمامی دوره های سایت - کد تخفیف: school-1403 اطلاعات بیشتر در اینستاگرام مجموعه صفحه اینستاگرام ما

info@aktronics.net هر روز 9 صبح الی 4 بعد از ظهر بجز پنجشنبه و جمعه ایران، تهران

تابلو LED ثابت

تابلو LED ثابت در نگاه اول یه کار ساده و بی دردسر به نظر میومد ولی بعد از این که رفتم دنبالش نظرم عوض شد. نشدنی نیست ولی خب خیلی سخته، از کارای طراحی و تبدیل به سوراخکاری گرفته تا چیدن LED ها و مقاومت ها. برای طرزکار و تصاویر این پروژه به ادامه مطلب برید.

اولین مرحله از کار انتخاب اندازه و طراحی فایل سوراخ کاری بود. ابعادی که  برای این تابلو در نظر گرفته شده ۵۰ در ۳۰ سانتی متر است. برای طراحی هم نیاز به کورل بود، خب من تا قبل از این با کورل کار نکرده بودم. من از فتوشاپ استفاده میکنم و مهارت خوبی هم توی اون دارم ولی کار با کورل هم سخت نبود با یکم گشت و گذار با اصولش آشنا شدم و کارم رو راه انداخت.

فایل های اصلی رو به صورت تصاویر براتون میذارم که بتونید ببینید چجوری کار طراحی به پایان رسید.

۱- فایل اول مربوط به ظاهر و چیدمان ظاهری LED هاست. اینجا کلیک کنید.*از این فایل اصلا استفاده نمیشود و تنها جزئی از طراحی است.

۲-فایل دوم مربوط به روی برد و چیدمان پایه های LED هاست. اینجا کلیک کنید. *از این فایل اصلا استفاده نمیشود و تنها جزئی از طراحی است.

۳-فایل سوم مربوط به پایه های LED ها و سوراخکاریست. اینجا کلیک کنید. *این فایل برای برش به شرکت خدمات لیزری ارائه میشود.

بعد از این که کار طراحی تموم شد مرحله انتخاب LED ها فرا رسید. با توجه به ابعاد تابلو استفاده از LED های ۵ میلی متری متن رو یکم محو و ناخوانا میکرد پس از LED های ۳ میلی متری استفاده شد. با این کار هم تعداد LED ها بیشتر شد و هم کار زیادتر شد ولی با توجه به کیفیت کار ارزشش رو داشت.

فایل نهایی که برای شرکت ارسال شد حاوی ۶۱۵ LED و ۱۲۳۰ سوراخ ۱ میلی متری بود. با توجه به اینکه ولتاژ ورودی رو ۱۲ در نظر گرفته بودم، هر سه LED با یک مقاومت به صورت سری به ورودی متصل میگردند و برای اینکار باید تعداد LED ها مضربی از عدد ۳ بودند ولی برای رنگ سفید دو LED و رنگ قرمز یک LED کم داشتند. شاید بخواید بگید این سه با هم مضربی از سه خواهند بود و مشکل حل میشود. خیر این گونه نیست وقتی دو رنگ مختلف از LED ها رو با هم سری کنید و یک مقاومت سر راه اون بذارید امکان اینکه یکی از اون ها کمتر از چیزی که باید جریان بکشه و کم نور تر بشه که در این مورد صدق میکرد.

برای اینکار از ۳۵۹ LED قرمز در روی صفحه و یک LED در پشت صفحه و ۲۵۸ LED سفید بر روی صفحه و دو LED در پشت صفحه استفاده شده است. که هر سه LED به یک مقاومت ۱۵۰ اهم سری شده اند و در نهایت به یک منبع تغذیه ی ۱۲ ولت متصل گردیده اند.

برای یک تابلو در این ابعاد و با این تعداد LED بیشتر از دو روز وقت صرف شده و قطعات لازمه ی اون از چندجا تامین شده است. لیست زیر حاوی قیمت و شرکت تامین کننده ی قطعات این پروژه است.

۱-شرکت پن لیزی ، برش و سوراخ کاری صفحه پلکی [هزینه پلکی و سوراخکاری ۲۸۰۰۰ تومان] – لینک سایت این شرکت

۲-فروشگاه چهره الکتریک ، تامین LED ها و جامپر ها [حدودا ۲۹۰۰۰ تومان LED قرمز، ۲۶۰۰۰ تومان LED سفید و ۳۰۰۰ تومان Jumper] – لینک سایت این فروشگاه

۳-شرکت ایران میکرو ، تامین مقاومت ها و کابل ها [۴۰۰۰ تومان مقاومت] – لینک سایت این فروشگاه

و در ادامه با توجه به خواست خریدار فروشگاه تامین کننده فلشر و فریم دور تابلو

ناگفته نماند که هزینه های فوق تنها هزینه قطعات است و دستمزد این کار براورد نشده است.

ابوالفضل خزائی

147 مطلب منتشر شده

سلام من ابوالفضل خزائی میزبان شما در این سایت هستم، یک مهندس و مدرس الکترونیک با دو دهه تجربه در زمینه ی مهندسی الکترونیک، مکانیک و مکاترونیک. در این سایت سعی کردیم با آموزش های رایگان راهنمای شما باشیم و با دوره های تخصصی مختلف آموزگار شما باشیم تا شما را با کمترین مشکل در کوتاه ترین زمان ممکن وارد بازار کار کنیم و به نتیجه مطلوب برسانیم. امیدواریم از مطالب ما نهایت لذت و استفاده را ببرید.

درباره این مطلب نظر دهید !