لامپ مهتابی از قدیم به دلیل نوردهی مناسب، مصرف پایین برق و قیمت متعادل در اکثر منازل از محبوبیت بالایی برخوردار بوده است. نصب و سیم کشی لامپ های مهتابی نسبتا ساده است و با بستن یکی دو مورد میتوان به صورت کامل به آن ها مسلط شد. در ادامه با آموزش سیم کشی و نحوه ی صحیح بستن یک مهتابی با استفاده از ترانس/استارت و بالاست مهتابی یا بالاست DC آشناخواهیم شد و به نکات مهم و عیب یابی یک مهتابی می پردازیم.
ترانس/استارت یا بالاست DC
با پیشرفت تکنولوژی ترانس و استارت تقریبا جای خود را به بالاست DC داده اند. از مزایای بالاست DC میتوان به صدای کمتر، پایداری و یکنواختی نوری بیشتر، بی نیاز بودن از استارت، وزن کمتر و اشغال فضای کمتر اشاره کرد. در ادامه با نحوه ی سیم کشی هر دو مورد آشنا خواهیم شد.
سیم کشی و راه اندازی لامپ مهتابی تکی یا دوتایی با استفاده از ترانس و استارت
در اکثر مهتابی های قدیمی، ترانس و استارت برای روشن کردن یک لامپ مهتابی بکار میرفته است. نحوه ی سیم کشی این موارد همانند تصویر زیر است و نسبتا ساده می باشد. برای مهتابی های دوبل یا دوتایی نقشه زیر دقیقا دوبار تکرار می شود. توجه داشته باشید برای سیم کشی از سیم های استاندارد، یک تکه(دارای روکش یک تکه ی سالم و بدون زدگی) و مناسب استفاده نمایید.
سیم کشی و راه اندازی لامپ مهتابی تکی با استفاده از بالاست DC
استفاده از بالاست DC نسبتا ساده است و تنها کاری که شما باید انجام دهید دقت به پایه های خروجی بالاست DC و اتصال صحیح آن ها به پایه های مهتابی است. توجه نمایید که قبل از اتصال پایه ها و تغییر در مدار حتما برق ورودی بالاست DC قطع باشد و از لوازم ایمنی مانند دستکش استفاده نمایید. برای استفاده از بالاست DC تکی همانند تصویر زیر عمل می کنیم.
سیم کشی و راه اندازی لامپ مهتابی دوتایی با استفاده از بالاست DC
استفاده از بالاست DC نسبتا ساده است و تنها کاری که شما باید انجام دهید دقت به پایه های خروجی بالاست DC و اتصال صحیح آن ها به پایه های مهتابی است. توجه نمایید که قبل از اتصال پایه ها و تغییر در مدار حتما برق ورودی بالاست DC قطع باشد و از لوازم ایمنی مانند دستکش استفاده نمایید. برای استفاده از بالاست DC دوتایی همانند تصویر زیر عمل می کنیم.
نکات مهم و عیب یابی
-به هنگام سیم کشی و یا تغییر در مدار حتما از قطع بودن برق ورودی اطمینان حاصل نمایید.
-استفاده از لوازم ایمنی مانند دستکش و کفش عایق استاندارد به هنگام کار با برق ۱۱۰ و ۲۲۰ ولت الزامی است.
-استفاده از ابزارآلات استاندارد مانند سیم چین های ولتاژ و فازمتر مناسب به هنگام کار با برق ۱۱۰ و ۲۲۰ ولت الزامی است.
-برای عیب یابی یک لامپ مهتابی ابتدا به شکل ظاهری خود لامپ توجه می نماییم، چنانچه دارای تیرگی یا شکستگی سطحی نبود، ابتدا استارت و سپس لامپ و در نهایت ترانس را باز و روی یک مهتابی سالم دیگر آن ها را تک تک تست می کنیم.
-بیشتر لامپ های فلورسنت حاوی جیوه هستند پس در صورت شکستن برای پوست، سلامتی و محیط زیست مضر هستند. آن ها را به درستی به سیستم دفع زباله بسپارید و از شکستن آن ها جلوگیری کنید.
-در سیم کشی از سیم های مناسب و استاندارد با روکش های سالم و یک تکه استفاده کنید و ترجیحا بجای استفاده از چسب برق از یک ترمینال مناسب و یا روکش حرارتی استفاده نمایید و در نهایت از لخت نبودن سیم ها در تمامی مسیر اطمینان حاصل نمایید.
-جای فاز در کلید است، چنانچه در کلید بجای فاز نول دارید، جای آن را اصلاح کنید.
-از اضافه کردن یا کم کردن موارد اضافی به نقشه ها و مدار های موجود خودداری نمایید.
-تمامی تصاویر موجود در این آموزش طراحی اختصاصی و انجام شده توسط این مجموعه هستند. از کپی برداری بدون هماهنگی خودداری نمایید.
به نام خدا
با اجازه شما من از مطالب شما نوت برداری کردم . لطفا راضی باشید . ممنون
استفاده شخصی از مطالب سایت بدون مشکل است. انتشار مجدد مطالب یا کپی برداری از مطالب سایت خلاف قوانین است و به صورت حقوقی پیگیری خواهند شد.
با سلام من یه مهتابی ۴ تایی دارم.دوتاش روشن میشه دو تا نه.بردم الکتریکی گفتن ترانسش که از اون قدیمیهاست و گیر نمیاد.برای این ترانسهای جدید هم که تقریبا ۸تا خروجی داره میبایست سیم کشی مهتابیهام عوض بشه میخواستم بدونم میتونید بصورت ساده راهنمایی کنید که خودم بتونم سیم کشیش کنم؟؟؟؟ ممنون میشم
آموزش به صورت کاملا مبتدی نوشته شده تا هر کس که قصد استفاده از لامپ مهتابی رو دارد بتواند از آن استفاده کند. در صورت امکان بجای هزینه روی یک سیستم قدیمی از رده خارج از لامپ های LED با نوردهی بسیار بالاتر و توان مصرفی بسیار پایین تر استفاده کنید و در صورتی که انتیک بودن مهتابی برای شما مهم هست، یک بار آموزش را به صورت کامل مطالعه نمایید و سپس با دقت طبق آموزش سیم کشی را انجام دهید.
خروجی ترانس مهتابی های قدیمی چند ولت هست؟؟؟
ترانس مهتابی یک ترانس افزاینده یا کاهنده نیست که ولتاژ خروجی … وظیفه ی ترانس مهتابی افزایش فرکانس هست.
سلام ترانس دوبل که خروجیش 18_36 w میتونم مهتابی 24w وصل کنم بهش؟
هر ترانسی ترانس مهتابی نیست.
باعرض سلام
خسته نباشید
عالی است
عالی بود ممنون