با پیشرفت اینترنت اشیاء، روز به روز شاهد ظهور برد های جدیدی هستیم که برای همین هدف طراحی و ساخته شده اند. بیشتر این برد ها بر پایه ی ESP8266 و ESP32 هستند. به صورت خلاصه برنامه ریزی این دو ماژول دارای پیچیدگی ها و سختی های زیادی است که برای افراد تازه کار چندان مناسب نیست. کاری که این برد های جدید انجام داده اند، آسان سازی برنامه ریزی و برنامه نویسی مرتبط با این ماژول های پیچده است. در این آموزش به صفر تا صد برد GY D1 MINI می پردازیم.
بردی که در تصویر مشاهده می کنید “GY D1 MINI” نام دارد. این برد دارای مبدل USB به UART قدرتمند CP2104 است. این برد دارای ورودی میکرو USB، رگولاتور ۳٫۳ ولت، چیپ CP2104، دوازده پین خروجی/ورودی (RX,TX,D0,D1,D2,D3,D4,D5,D6,D7,D8,A0) و پروتکل های SPI، I2C و سریال است.
برای کار با برد های مبنی بر ESP8266 نیازمند نرم افزار Arduino و نصب پکیج مرتبط با این برد هستیم. در صورتی که نرم افزار Arduino را نصب نکرده اید، اینجا کلیک کنید. بعد از دانلود نرم افزار، آن را نصب و سپس باز کنید. بعد از اجرای کامل نرم افزار از تب File گزینه ی Prefrences Ctrl+Comma را انتخاب نمایید.(رنگ و ظاهر نرم افزار شما با تصاویر متفاوت خواهد بود.)
بعد از باز شدن صفحه ی Preferences داخل کادر Additional Boards Manager URLs مقدار “https://arduino.esp8266.com/stable/package_esp8266com_index.json” را وارد کنید و سپس روی OK کلیک کنید.
حال از تب Tools گزینه ی Board و سپس …Board Manager را انتخاب کنید.
در صفحه ی باز شده “esp8266” را تایپ کنید و سپس آخرین نسخه را نصب کنید. (کمی صبور باشید، حجم پکیج حدودا ۵۰۰ مگابایت است.)
در پایان نصب همانند تصویر نسخه ی نصب شده نمایش داده خواهد شد. بر روی Close کلیک کنید. هم اکنون دسترسی شما به برد های مبنی بر ESP8266 در برنامه ی Arduino فراهم شده است. با ادامه ی آموزش همراه باشید، جزئیات برد را فرا گیرید و نمونه ی ارائه شده را امتحان کنید.
تا کنون ما برد هایی که برپایه ی ESP8266 هستند را به برنامه ی Arduino اضافه کردیم، در اینجا قصد داریم با استفاده از یک کد ساده، LED ماژول را که به پین GPIO2 متصل است را به حالت چشمک زن در بیاوریم. در برنامه ی Arduino از تب Tools تنظیمات مربوط به برد خودتان را انتخاب کنید.(این مقادیر مرتبط با برد شماست.)
حال به Sketch زیر توجه نمایید. جزئیات لازم داخل Sketch به فارسی روان ذکر شده است. دانلود اسکچ
/*
AK GY D1 MINI Blink
*/
// در قسمت Setup مواردی را تعریف می کنیم که با شروع فعالیت برد نیامند آن ها هستیم.
void setup() {
// در اینجا پین GPIO2 را به صورت خروجی تعریف می کنیم.
pinMode(2, OUTPUT);
}
// در قسمت Loop مواردی را تعریف می کنیم که پس از شروع کار برد نیازمند تکرار آن ها هستیم.
void loop() {
// پین GPIO2 را به صورت HIGH یا ولتاژ دار در بیار
digitalWrite(2, HIGH);
// هزار میلی ثانیه یا یک ثانیه این کار را انجام بده و سپس فرمان بدی را انجام بده
delay(1000);
// پین GPIO2 را صورت LOW یا بدون ولتاژ در بیار
digitalWrite(2, LOW);
// هزار میلی ثانیه یا یک ثانیه این کار را انجام بده و سپس فرمان بدی را انجام بده
delay(1000);
// از آنجایی که در ادامه ی کار فرمانی وجود ندارد، فرمان بعدی همان اولین فرمان Loop خواهد بود
}
اکنون زمان آن رسیده که اسکچ مورد نظر را روی برد خودتان آپلود و آن را امتحان نمایید. برای این کار روی دکمه ی Upload کلیک کنید. نرم افزار Arduino برنامه ی شما را Verify خواهد کرد و در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد، آپلود آن را شروع خواهد کرد. در قسمت پایینی نرم افزار Arduino جزئیات آپلود اسکچ شما نمایش داده خواهد شد.
در اینجا آموزش ما به پایان رسیده است؛ با توجه به جزئیاتی که در این آموزش بیان شد، شما می توانید با استفاده از برد Goouuu Mini-S1 و برنامه ی آردوینو اقدام به کدنویسی و اجرای کد های خودتان کنید. این برد دارای هسته ی ESP8266 است یعنی این برد دارای ارتباط WiFi به صورت onboard است. شما میتوانید از این ویژگی در پروژه های بسیار زیادی استفاده کنید. از طریق وب چراغی را خاموش/روشن کنید، وسلیه ای را کنترل کنید، دمای محیط را به نمایش بگذارید و … .