سوال فنی مهندسی – روشن کردن لوازم منزل با باتری کتابی؟!
مقدمه ای در رابطه با این سوال فنی مهندسی
سلام وقت همگی بخیر، امیدوارم حالتون خوب باشه و اوقات خوبی رو داشته باشید. مسلما همانطور که همه ی شما عزیزان مطلع هستید ولتاژ برق شهری ما معمولا 220 ولت است و ولتاژ یک باتری کتابی 9 ولت، به نظر شما در صورتی که ما تعداد 25 عدد باتری 9 ولت کتابی را باهم سری کنیم و ولتاژی معادل 225 ولت یعنی حدودا برابر ولتاژ برق شهری فراهم کنیم آیا امکان روشن کردن لوازم منزل با این باتری های کتابی وجود دارد؟ اگر این امکان وجود دارد چرا و چجوری؟ اگر این امکان وجود ندارد به چه دلیل؟ اگر بعضی وسائل را میتوان و بعضی ها را خیر کامل توضیح دهید و الی آخر…
جوایز در نظر گرفته شده برای این سوال فنی مهندسی
در این سوال فنی مهندسی برای کلیه ی افرادی که این طرح شرکت می کنند جایزه نقدی در نظر گرفته شده است. کلیه ی عزیزانی که در بخش نظرات این مطلب نظر مناسبی را در جهت پاسخگویی به این سوال فنی مهندسی ارائه می کنند مبلغ 50،000 تومان اعتبار هدیه در سایت دریافت خواهند کرد و از بین جواب های دریافتی سه جواب برتری که دارای ارزش مهندسی بالاتری هستند انتخاب و جوایز ویژه ای به آن ها اهدا خواهد شد.
جایزه نفر سوم
- مبلغ 250،000 تومان پاداش نقدی کیف پول سایت
- جواب منتخب سوم از جناب جواد قاسم زاده
جایزه نفر دوم
- مبلغ 500،000 تومان پاداش نقدی کیف پول سایت
- جواب منتخب دوم از جناب امیر چوبدار
جایزه نفر اول
- شرکت در یکی از دوره های سایت به صورت رایگان و بدون پرداخت هزینه
- جواب منتخب اول از جناب ادریس نوئی
نحوه ی شرکت در این سوال فنی مهندسی
شرکت در این طرح بسیار ساده است، در صورتی که تا کنون روی سایت ما عضو نشده اید ابتدا با کلیک بر روی این لینک برای خودتان در سایت ما یک اکانت کاربری تهیه کنید و در صورتی که عضو سایت هستید وارد سایت شوید. بعد از وارد شدن به سایت در زیر این مطلب نظر و پاسخ خودتان را نسبت به این سوال فنی مهندسی بنویسید (در بخش درباره این مطلب نظر دهید !). طبیعی است هرچه نظر شما پربارتر و پر معناتر باشد شانس بیشتری برای کسب جوایز برتر این طرح خواهید داشت. (همچنین لازم به ذکر است که در این طرح تنها جواب های محتوی دار بررسی خواهند شد لذا ارسال شکلک و خوش و بش عامیانه جواب محسوب نخواهند شد.)
مدت زمان شرکت در این سوال فنی مهندسی
برای شرکت در این سوال فنی مهندس نهایتا تا 29 دی ماه 1401 رای ساعت 12:00 ظهر فرصت باقیست. لازم به ذکر است جهت جلوگیری از کپی برداری از جواب سایر شرکت کنندگان کلیه ی جواب ها در روز 29 دی ماه 1401 منتشر خواهند شد و تا این مدت جواب های ارسالی شما به صورت محرمانه نزد ما باقی خواهند ماند.
سخن نهایی
هدف از اجرای این سوال فنی مهندسی مشارکت بیشتر شما عزیزان با وب سایت آموزشی ما است. امیدواریم در این طرح با تعداد مناسبی شرکت کننده مواجه باشیم تا در آینده نیز بتوانیم از این طرح های قشنگ ارائه کنیم لذا از همراهی و مشارکت شما صمیمانه متشکریم.
سلام و وقت بخیر بله میتوان لامپ را روشن کرد
میتوان بار های مقاومتی و منابع سویچینگ را تغذیه کرد مانند شارژر های امروزی
چون در ورودی انها از یکسو کننده استفاده میشود
اما نمی توان در موتور ها ac و ترانسفورماتور هارا راه اندازی کرد.
سلام وقت بخیر
کامل صحیح و درست فرمودید.
متشکرم از پاسخگویی شما
سلام وقت بخیر.
با اتصال 25 عدد باتری 9 ولت در واقع یک ولتاژ 220 ولت ساختیم که بدلیل جریان کم باتری کتابی امکان روشن کردن لوازم پر مصرف نظیر دریل وجود ندارد.
و همچنین هر چه جریان کشی مصرف کننده بالاتر باشد، افت پتانسیل هم بیشتر می شود.
البته می توان لامپ هایی با توان کم به خصوص لامپ های led را با آن راه اندازی کرد که البته بعضا می تواند با نوردهی کم و تخلیه سریع باتری مواجه شویم.
اگر علاوه بر سری کردن این تعداد باتری تعداد زیادی باتری را با آن موازی کنیم ، طبعا لامپ ها و لوازم هایی با توان بالاتر را می توان روشن کرد.
باید توجه داشت بدلیل سینوسی نبودن ولتاژ باتری ها شکل موج هم با برق شهر تفاوت دارد.
به طور خلاصه می توان گفت که این مسئله مشابه این است که ما دو منبع آب 100 لیتری داشته باشیم که خروجی یکی از این منبع ها لوله 2 اینچ و خروجی منبع دیگر 4 اینچ باشد.
در واقع هر در هر دو منبع به یک اندازه در آن آب ذخیره شده ولی عملا جریان آب عبوری منبع دوم 2 برابر منبع اولی است.
سلام وقت بخیر
در اصل این موضوع به میزان انرژی منبع تغذیه ارتباط خاصی ندارد و روشن کردن یا نکردن یک وسیله طراحی شده برای برق شهری با منبع تغذیه DC بیشتر مرتبط با نوع طراحی آن است. حتی اگر وسیله انرژی زیادی بطلبد برای مدت کوتاهی (حتی شده کسری از ثانیه) کار خواهد کرد.
متشکرم از پاسخگویی شما
باسلام
بنده اطلاعات بسیار کمی دارم. اما بنظر من بدلیل اینکه برق باطری از نوع DC هست نمیتونه همه لوازم خانگی رو بکار بندازه
مثلا موتورها نیاز به برق AC دارند مثل یخچال، ظرفشویی و ….
سلام وقت بخیر
کوتاه و صحیح
متشکرم از پاسخگویی شما
بله میتوان وسایل هایی مثل لامپ که در ابتدای مدارشان یک پل دیود هست و با ولتاژ دی سی راه اندازی میشوند را روشن کرد ، ازجهتی دیگر برق شهر وقتی دی سی میشود ۳۰۰ ولت ولتاژ دارد که از ولتاژ باتری ها بیشتر است و جریان مصرف کننده نیز مهم است زیرا اگر زیاد باشد خیلی زود باتری های ما دچار افت ولتاژ میشوند ودر اخر این که بعضی از وسایلی که دارای سیم پیچ هستند نیاز به ولتاژ سینوسی برای راه اندازی دارند و با این ولتاژ دی سی راه اندازی نمیشوند ولی اگر همین ولتاژ باسوییچ زنی تبدیل به یک ولتاژ ای سی کنیم میتوان این وسایل را نیز راه اندازی کرد
سلام وقت بخیر
کامل صحیح و درست فرمودید. شما به عنوان سومین پاسخ برتر در نظر گرفته شده اید.
متشکرم از پاسخگویی شما
در تغذیه های لس ترانس خازنی دستگاه روشن میشود اما اتلاف انرژی بالایی دارد چون از طریق مقاومت ولتاژ عبور میکند جریان کمی هم میتوانیم به مدار بدهیم
در تغذیه های خطی (با ترانس) چون ترانس توانایی کار روی ولتاژ dc ندارد دستگاه خاموش میماند و روشن نمشود
در تغذیه های سوویچینگ با توجه به مدار در بعضی مدارات مشابه تغذیه های خطی عمل میکند و در بعضی از مدارات اگر اشتباه نکنم باعث سوختن ایسی سوویچینگ میشود و حتی ممکن هست اختلاف ولتاژ زیادی روی مدار بیاندازد
سلام وقت بخیر
متاسفانه بخش اول پاسخ شما اشتباه است. تغذیه های ترانسلس (خازنی) یکی از مواردی هستند که تنها با منبع تغذیه ی AC قابل راه اندازی هستند و با جریان DC کار نخواهند کرد. در ویدیو همین موضوع نمایش داده شده است.
متشکرم از پاسخگویی شما
سلام ،در رابطه با سوالتون به نظر بنده در مصرف کننده های اهمی مثل لامپ میشه از منبع دی سی با همون ولتاژ مصرف کننده که اینجا حدود ۲۲۵ مد نظرتون هست و تقریبا برابر با ولتاژ موثر در جریان متناوب هست استفاده کرد اما در بارهای سلفی مثل الکتروموتور و ترانسفورماتور که نیاز به تغییرات جریان هست برای ایجاد میدان دوار و القای جریان نمیشه از جریان مستقیم استفاده کرد
سلام وقت بخیر
صحیح و مختصر
متشکرم از پاسخگویی شما
با عرض سلام
امکان نداره، با توجه به جریان باتریای کتابی که پاییین هستش،و منبع تغذیه مدارهامون که اکثرا با سوئیچینگ یا کمتر خطی یا ترانسلس هستن باید اول شرط اِی سی بودن ولتاژ فراهم باشه به دلیل شار الکتریکی ترانس مثلا ولتاژ دی سی تولید شده از ولتاژ ای سی 310 ولت و در اکتیو پی اف سی 380و…هستش که مدار های ما طراحی شده تا در این محدوده ولتاژ کاری کار بکنند این روش در نتیجه امکان پذیر نمیباشد
سلام وقت بخیر
تا حدودی صحیح و نیازمند مطالعه بیشتر
متشکرم از پاسخگویی شما
سلام و وقت بخیر
لامپ روشن میشود دلیل اینکه برای روشن شدن لامپ، جریان در نهایت یکسو میشود.
فقط بحث توان هست که باید مد نظر قرار گیرد.
ولی اگر بار موتور باشد چنانچه موتور یونیورسال باشد روشن میشود واگر AC باشد روشن نمیشود.
و ولتاژی که در بحث برق شهری مطرح میشود RMS هست که همان معادل میزان موثر DC میباشد.
شاید اینطور بتوان گفت جایی که نیاز به منبع جریان هست نوع متناوب یا مستقیم مهم نیست. وجایی که منبع ولتاژ نیاز باشد نوع آن مهم است.
سلام وقت بخیر
اطلاعات شما نیازمند مطالعه بیشتر و اصلاح است بخصوص خط آخر
متشکرم از پاسخگویی شما
بدیهی است که با سری کردن تعداد مناسبی از باتریها میتوان به دامنه ولتاژ مورد نیاز یک وسیله برقی رسید، مثلا 220 ولت اما این لزوما به معنای امکان راه اندازی یک وسیله برقی با باتریهای سری شده نیست. بسیاری از لوازم خانگی برای کار با ولتاژ متناوب بهینه شده اند بنابراین امکان کار کردن با ولتاژ مستقیم باتریها را ندارند.
عکس این مطلب هم صادق است. یعنی نمیتوان دستگاهی را که برای کار کردن با ولتاژ مستقیم طراحی شده با ولتاژ متناوب راه اندازی کرد.
البته میتوان با استفاده از اینورتورها و یو پی اس ها ، ولتاژ مستقیم را به ولتاژ متناوب تبدیل کرد. لیکن این امر برای راه اندازی وسایل برقی هرچند لازم است اما کافی نیست.
فاکتور بعدی تامین جریان لازم یک دیوایس است که بدون در نظرگرفتن آن ، باز نخواهیم توانست وسیله برقی را راه اندازی نماییم. یعنی می بایست جریان مورد نیاز و بعبارت بهتر قدرت مورد نیاز وسیله را محاسبه و از باتریها و اینورتورهایی که قادربه تامین جریان مورد نیاز وسیله باشد استفاده نماییم.
ممنون از مطلب مفیدتون
سلام وقت بخیر
مواردی که فرمودید کاملا کتابی است و در اینجا ما به موارد عملی خواهیم پرداخت نه کتب دانشگاهی…
متشکرم از پاسخگویی شما
سلام
خسته نباشید
با توجه به DC بودن باطری ها جهت استفاده به عنوان AC به یک مدار مبدل DC to AC داریم تا نوع ولتاژ جهت مصرف AC اصلاح شود
متشکرم
سلام وقت بخیر
در برخی موارد این احتیاج وجود دارد و در برخی موارد خیر
متشکرم از پاسخگویی شما
با سلام اول این که ولتاژ برق شهر متناوب است و ولتاژ باتری مستقیم .با سری کردن این تعداد باتری ولتاژ ۲۲۵ ولت داریم اما باید دقت شود که ولتاژ rms برق شهر ۲۲۰ ولت است و ولتاژ پیک آن به ۳۱۲ ولت میرسد پس نمیتوان لامپ را با این باتری ها روشن کرد و یا دست کم اگر لامپ رشته ای باشد و یا بار به صورت مقاومتی باشد با شدت نور کم تری روشن خواهد شد ولی در رابطه با وسایل دیگر خانه که الکترو موتور دارند حتی اگر ولتاژ باتری را به ۳۱۲ برسانیم باز نمی توان آن ها را روشن کرد چراکه نیاز به شار متغیر مغناطیسی دارند که آن هم ملزم به استفاده از ولتاژ متناوب است.
سلام وقت بخیر
تا حدودی صحیح و مختصرا درست فرمودید.
متشکرم از پاسخگویی شما
سلام.در باره این موضوع باید بگوییم که با سری کردن این باتری ها ما به ولتاژ 225 ولت DC خواهیم رسید.در صورتی که تمام وسایل منزل ما با ولتاژ 220 ولت AC کار می کند.ما باید در این بین یک مدار استفاده کنیم که بتواند ولتاژ DC را به ACتولید کند.
حال برای تبدیل ولتاژ DC به AC ما معمولا چه در UPSها و چه در مبدل های خودرویی از اینورتر استفاده می کنیم که بسته به ولتاژ باتری ها و تعداد آن مدار خاص آن کار را طراحی می کنیم.
در مورد باتری های کتابی باید در نظر داشته باشیم که به علت AH این باتری مدت زمان خیلی کمی می توان یک دستگاه AC را بسته به توان مصرفی روشن نمود.
سلام وقت بخیر
در برخی موارد نیازمند مبدل DC به AC خواهیم بود و در برخی موارد خیر
متشکرم از پاسخگویی شما
خیر چون Acبرق متناوبه و ۵۰هرتز فرکانس داره ولی dcخیر
سلام وقت بخیر
مسلما با مشاهده ویدیو نمایش این موضوع نظرتان عوض خواهد شد.
متشکرم از پاسخگویی شما
سلام
در مورد لامپهای رشته ای و یا وسایلی که مقاومت اهمی مستقل از فرکانس دارن و نیازی به جریان ac ندارن مشکلی نیست. البته به شرطی که باتریهامون بتونن جریان مورد نیاز اون دستگاه رو تامین کنن. در کل خیلی به نحوه ساخت دستگاهمون بستگی داره که نقشه طراحیش به چه شکلی هست. اولا که برق شهر رو اگه یکسو کنیم به ولتاژ حدود 310 ولت میرسیم. ولی 25 تا باتری 9 ولتی میشه 225 ولت. پس اول از همه مقدار ولتاژ dc که در دو حالت داریم با هم متفاوت هست و در حالت باتری حدود 85 ولت کمتر داریم. ولی در کل اگر دستگاه ما داخلش، در بخش ورودیش میاد برق شهر رو با پل دیودی یکسو میکنه و بعدش از برق یکسو شده برای کل بخش های دیگه استفاده میکنه، به شرطی که با برق یکسو شده 225 ولتی مشکلی نداشته باشه پس میتونه کار کنه. اینو برای این گفتم که برق شهر وقتی یکسو میشه برابر با 310 ولته و نه 225 ولت. مثلا ما یه منبع سوییچینگ داریم که ولتاژ ورودیش بین 180 تا 245 ولت باید باشه. ما نمیتونیم با باتریهامون به درستی راش بندازیم. چون معادل ولتاژ rms سینوسیش میشه 225 تقسیم بر رادیکال2 که میشه 160 ولت. و آداپتور ما به حداقل ولتاژ 180 ولت نیاز داشت و نمیتونه توی بار زیاد، ولتاژ خروجیش رو تنظیم کنه. ولی اگه آداپتور ما از نوع یونیورسال باشه یعنی ولتاژ ورودی از 100 تا 245 ولت سینوسی رو قبول کنه پس میتونیم با باتریهامون راش بندازیم. اگر دستگاه ما فقط جریان ac نیاز داشته باشه مثل موتورهای الکتریکی ac مثل موتور کولر نمیتونیم با باتری راه بندازیم. یا مثلا ترانس 50 هرتز رو نمیتونیم با باتری راه بندازیم، اینها ادواتی هستن که اولا به جریان رفت و برگشتی نیاز دارن و هم اینکه مقاومت dc کمی دارن و مقاومت ac بالایی دارن که باعث میشه وقتی به برق ac وصل میشن جریان نکشن ولی اگه به باتری که dc هست وصل بشن جریان بالایی میکشن و البته کار هم نخواهند کرد. ولی به باتری ها آسیب میرسه چون حالت اتصال کوتاه برای باتریها اتفاق می افته. خب یخچال به دلیل نیاز به ولتاژ ac با باتری کار نمیکنه ولی لامپ led در صورتی که ولتاژ 100 تا 245 ولت ac رو قبول کنه میتونه با 25 تا باتری 9 ولتی کار کنه. چون ورودیش دارای یکسوساز هست پس ذاتا مشکلی با ولتاژ dc ندارن. ضمنا در مورد وسایلی که مشکلی با ولتاژ dc ندارن، باتری ها باید قدرت این رو داشته باشن که بتونن جریان مورد نیاز این دستگاه ها رو تامین کنن.
سلام وقت بخیر
کامل صحیح و درست فرمودید. شما به عنوان اولین پاسخ برتر در نظر گرفته شده اید.
متشکرم از پاسخگویی شما
سلام
خواهش میکنم مهندس. منم خیلی ممنونم از لطفتون
جدا از بحث درنظر گرفتن شکل موج لازم با توجه به ساختار مصرف کننده از اونجایی که هر باتری مقاومت داخلی خودش رو داره وقتی تعداد زیادی باتری رو سری میکنیم این مقاومت ها با هم سری میشن و باعث افت جریان حلقه متشکل از مصرف کننده و تغذیه میشه (انگار مصرف کننده با چند مقاومت اضافی سری شده باشه)علاوه بر اون درصورت جریان کشی و گرم شدن باتری این مقاومت افزایش پیدا میکنه و این افت توان دریافتی رو کاهش میده پس عملا این فرایند عملیاتی نیست ریشه این مشکل به ساختار الکتروشیمیایی باتری برمیگرده که بحث مفصلی در رابطه با الکروشیمی دارد
بالاترین نرخ انتقال توان زمانی اتفاق میافتد که مقاومت داخلی باتری و بار مصرف کننده(مقاومت خارجی) یکسان باشد
سلام وقت بخیر
مسلما ویدیو این موضوع نظر شما را عوض خواهد کرد.
متشکرم از پاسخگویی شما
سلام
با سری کردن باطریها درسته ولتاژ 220 می رسد ولی مقدار امپردهی کم است و نمی توانم مصرف کننده روشن کنند
سلام وقت بخیر
این موضوع بیشتر به طراحی وسیله مرتبط هست نه آمپردهی باتری ها. هرچند که آمپردهی باتری ها پایین باشد وسیله برای مدت کوتاهی(هرچند یک ثانیه) روشن خواهد شد.
متشکرم از پاسخگویی شما
بستگی به توان خروجی داره
مقدار جریان و مقاومت کلی باتری ها
سلام وقت بخیر
این موضوع بیشتر به طراحی وسیله مرتبط هست نه آمپردهی باتری ها. هرچند که آمپردهی باتری ها پایین باشد وسیله برای مدت کوتاهی(هرچند یک ثانیه) روشن خواهد شد.
متشکرم از پاسخگویی شما
سلام
1. برق شهر برق متناوب بوده در صورتی که ولتاژ حاصل از سری کردن باطری های کتابی مستقیم خواهد بود. پس از این جهت نمی تواند جایگزین برق شهری شود.
2. ولتاژ برآیند چند منبع سری شده ، برابر مجموع ولتاژ تک تک منابع است ؛ ولی با جریان ثابت
و جریان برآیند چند منبع موازی شده ، برابر مجموع جریان(قایل تامین) تک تک منابع است ؛ ولی با ولتاژ ثابت
پس اگر 25 تا باطری کتابی 9 ولتی را با هم سری کنیم ؛ درست است که حدود 220 ولت اختلاف پتانسیل داریم ، اما این منبع به اندازه یک باطری کتابی می تواند جریان تامین کند و در این صورت توان تولیدی خیلی کم می شود.
با این حساب این مبنع فقط وسایلی را می تواند روشن کند که توان مصرفی آن ها در حدود توان تولیدی منبع باشد. به طور دقیق تر می توان گفت تنها وسایلی که به اندازه یک باتری کتابی جریان کشی دارند ، می توانند روشن شوند.
سلام وقت بخیر
تا حدودی صحیح و مختصرا درست فرمودید.
متشکرم از پاسخگویی شما
سلام جواب بنده بصورت کلی برای این پرسش هم بله و هم خیر هست اگه لامپ رشته ای باشد قادر به روشن کردن آن هست البته بسته به توان مصرف کننده چون توان منبع ما حدود ۲۲۵ * ۳۰۰mA هست…اگه یک موتور acباشد که خود جریان acباعث ایجاد میدان مغناطیسی متغیر میشود البته بدون در نظر گرفتن توان خیر نمیتواند اینکار را انجام بدهد برای این کار نیاز به اینورتر هست…پس نتیجه میگیریم که علاوه بر توان مصرف کننده نوع ولتاژ و جریان مصرفی آن هم مهم هست…
سلام وقت بخیر
مثالی که فرمودید صحیح است.
متشکرم از پاسخگویی شما
به دلیل اینکه لامپ امپر زیادی میکشد و باطری های سری شده توان پاسخ گویی این مقدار امپر را ندارن با افزایش امپر کشی ولتاژ افت پیدا میکند تا جایی که ولتاژ مناسب روشن کردن لامپ نمی شود
سلام وقت بخیر
این موضوع بیشتر به طراحی وسیله مرتبط هست نه آمپردهی باتری ها. هرچند که آمپردهی باتری ها پایین باشد وسیله برای مدت کوتاهی(هرچند یک ثانیه) روشن خواهد شد.
متشکرم از پاسخگویی شما
سلام، برق dc بخاطر نداشتن فرکانس پولاریته ثابت داره و برق ac ( برق شهری ) داری فرکانس وپولاریته مثبت و منفی بنا به مقدار فرمانس جا به جا میشه
و چون لامپ مورد نظر led هست باید با برق شهری یا برقی که دارای فرکانس مشخص هست کار کنه
اولی با برق dc میتونیم رشن کنیم ولی چون فرکانس نداریم led ها کامل روشن نمیشه فکر کنم به ۳۰٪ کارای خودش برسه و طی زمان طولانی موجب اسیب به مدار و led بشه
و ممکنه بسوزه
اگر رشته ای بود میتونست براحتی کار کنه…
تا جای که میدونم در رابطه با موتور های dc و ac نقش فرکانس خیلی مهم هست
و اگر رعایت نشه و یا شبیه سازی نشه باعث اسیب جدی به اجزای متور میشه
در اصل به جز ولتاژ و جریان با پارامتری طرف میشیم که فرکانس ( مقدار زمانی که طول می کشه تا قطب + با – در یک اندازه خاصی که از پیش تعریف شده جا به جا بشه ) نام داره
نقش خیلی پرنگی در جریان برق AC و وسایلی که با این نوع برق کار میکنن دارد
و باید اضافه کنم رفتار سلف و خازن در برق ac و dc متفاوته
ترانسفرماتور ac در برق dc رفتار مقاومتی داره تا سلفی
و خازن هم مثل سلف رفتار متفاوتی داره
در ac و dc
سلام وقت بخیر
پاسخ شما به صورت نسبی صحیح است ولی نقوص زیادی دارد که باید مد نظر گرفته شود. توصیه میکنم ویدیو رو با دقت ببینید.
متشکرم از پاسخگویی شما
درود بر جناب آقای خزایی بزرگوار
از الکترونیک و برق هیچ دانشی ندارم.
آزمایش نکردم. احتمال می دهم با ولتاژ DC باطری می توان برخی دستگاه های با جریان مصرفی کم را روشن کرد تا جایی که جریان باطری بتواند بدون افت ولتاژ محدوده مجاز مصرف کننده، ولتاژ را تامین کند. جریان DC احتمالا برای برخی دستگاه ها مضر باشد بعلت یکسو بودن که نوسان 50 Hz را ندارد.
سلام وقت بخیر
صحیح و درست فرمودید.
متشکرم از پاسخگویی شما
اگر اون دستگاه سیستمش مثل منابع تغذیه سویچینگ باشه، میشه با DC راه اندازی کرد
چون خود این مدارها ورودی رو با اول DC می کنند
موتور چرخ گوشتی و چرخ خیاطی و دریل و کلا هر نوع موتوری که یونیورسال باشه، اونم با DCراه اندازی کرد
ولی موتورهای روتور قفسی مثل پنکه و یا وسایلی که ترانس توی ورودی دارند، نیاز به جریان AC برای راه اندازی دارند که در نتیجه با ولتاژ DC کار نمی کنند
سلام وقت بخیر
به صورت خلاصه صحیح فرمودید.
متشکرم از پاسخگویی شما
اگر فرض را بر این بگیریم که باطری توان کافی را می تواند تامیین کند (ولتاژ و جریان مور نیاز دستگاه) بسته به به نوع مدار کاهنده ورودی دستگاه دو حالت وجود دارد.
دستگاه: دارای مدار تغذیه ترانسی(خطی) یا مواردی که از ویژگی های جریان AC استفاده می کنند.
این نوع دستگاها عمل کاهش ولتاژ را با ترانس کاهنده انجام می دهند یا از موارد مشابه استفاده می کند پس برای کاهش ولتاژ نیاز به ورودی AC دارد. و با توجه به این که ولتاژ باطری DC است . احتمال دارد سر اولیه ترانس دستگاه با اتصال ولتاژ DC باطری اتصال کوتاه شده و ترانس دستگاه اسیب ببیند یا فیوز آن بسوزد
دستگاه :با مدار تغذیه سویچینگ یا دستگاه هایی که ابتدا برق شهری را تبدیل به DC می کنند.
این دستگاه ها را می تواند با ولتاژ DC (از جمله باطری) روشن کرد زیرا در مدارات سویچینگ در ابتدای مدار ولتاژ برق شهر سینوسی به DC تبدیل می شود (برای این که بتواند توسط مدارات داخل تغذیه سویچینگ ولتاژ دی سی تولید شده را به ولتاژ AC با فرکانس بالاتر مورد نیاز ترانس سویچینگ تبدیل کند) پس عملا هیچ اتفاقی برای این نوع دستگاه ها نمی افتد .
در لامپ ها ال ای دی با توجه به این که عملا همه آنها تغذیه سویچینگ استفاده می کنند . این لامپ ها را می توان با باطری درایو کرد.
سلام وقت بخیر
کامل صحیح و درست فرمودید. شما به عنوان دومین پاسخ برتر در نظر گرفته شده اید.
متشکرم از پاسخگویی شما
با سلام
برای روشن کردن لامپ با باتری های کتابی سری شده باید جریان و فرکانس متناسب با لامپ تامین بشه. یعنی ولتاژ DC باتری ها باید با اینورتر تبدیل به ولتاژ AC بشه و همچنین جریان باتری ها با جریان مصرفی لامپ تناسب داشته باشه.
با تشکر
سلام وقت بخیر
در خیلی موارد نیازی به تبدیل DC به AC نیست. برای مشاهده مثال این قضیه ویدیو را ببینید.
متشکرم از پاسخگویی شما
این کار امکان پذیر نیست:زیرا، برق شهری (AC) متناوب است یعنی دارای موج های سینوسی هستش و گاهی یک می شود، کاهی صفر میشود و گاهی هم منفی یک میشود. برق شهر در هر ثانیه حدود 50 مرتبه تنواب می کند؛اما،برق باتری (DC) مستقیم است و تنوابی ندارد یعنی همیشه یک است. درنتیجه هرچقدر هم که ما ولتاژ(DC) را بالاببریم باز هم نمی توانیم مصرف کنندهای که با برق (AC) کار می کند را به راه بیندازیم چون روش عملکر آن مصرف کننده با روش عملکرد مصرف کنند های (DC) متفاوت است.
سلام وقت بخیر
متاسفانه پاسخ شما صحیح نیست. برای اطلاعات بیشتر ویدیو را بببنید.
متشکرم از پاسخگویی شما
سلام
به چند دلیل این کار امکان پذیر نیست
1_جریان مورد نیاز برای استفاده در تجهیزات از نوع متناوب است و نمیتوان از باتری استفاده کرد
2_این میزان ولتاژ 225 که تعریف کردید درواقی مقدار موثر(rms) میباشد که برای جریان DC باتری مقدار RMS تعریف نمیشود چون متناوب نیست اگر هم بر فرض محال باتریRMS داشته باشد باید ولتاژ بیشتر از225 ولت ایجاد شود تا مقدار موثر ان به 220 برسد
3_میزان جریان مصرفی لوازم خانگی در واحد زمان مشخص بسیار بالاست و معمولا این لوازم مثل یخچال/ماشین لباسشویی/بخارپز و… به علت داشتن الکتروموتور و کمپرسور و المنت یا هیتر جوز لوازم پر مصرف به حساب می ایند و در واقع یه جورایی جریان باتری(ان هم به صورت سری)شوخی بحساب می اید
4_امپدانس ورودی از دوسر تغذیه لوازم خانگی به علت استفاده از ترانس /چوک و …. بالاست و جریان کم باتری را سریعا تلف میکند
جمع بندی:
برای روشن کردن این لوازم به جریان AC نیاز داریم اما باتری DC است
اما اگر فرض(محال) کنیم که باتری میتواند جریانAC بدهد،به دلایل زیر ممکن نیست
مصرف لوازم خانگی بالاست
میزان RMS برای جریانAD تعریف میشود که برای ایجا دRMS 225 ولت ،25عدد باتری کتابی کافی نیست
امپدانس ورودی بالاست و توان باتری سریعا تلف میشود
سلام وقت بخیر
متاسفانه پاسخ شما صحیح نیست. هرچند که بیشتر اطاعاتی که بیان کردید به خودی خود صحیح هستند اما درک شما از این موارد و برداشتتون اشتباه است. برای اطلاعات بیشتر ویدیو را بببنید.
متشکرم از پاسخگویی شما
بنظرم لامپ هایی ک درایور سوئیچینگ دارن میشه روشن کرد چون خود درایور ها ولتاژ ac روتبدیل به dc میکنن ولی خب یکنکته ک باید در نظر گرفت جریان محدود این باتری هاس. چون در مدار سری ولتاژ جمع میشه ولی جریان یکیه
سلام وقت بخیر
مختصر و صحیح
متشکرم از پاسخگویی شما
والا یک بحث سر جریان این باتری هاس دو پیک ولتاژ ک معمولا بیشتره بعضی از وسایل ها هم کلا واسه برق دیسی ساخته نشدن اما با این حال فک کنم بشه یه سری چیزا رو روشن کرد و فک کنم بشه اون لامپ رو روشن کرد
سلام وقت بخیر
مختصر و صحیح
متشکرم از پاسخگویی شما
ممکنه کار نکنه از اونجایی که ولتاژ پیک تو پیک برق شهری ۳۱۰ ولت هست و ما اینجا داریم ۲۲۵ ولت dc اعمال میکنیم احتمال داره کار نکنه.
البته به نوع وسیله هم بستگی داره به وات مصرفی و اینکه مثلا اگر ارمیچر باشه کار میکنه منتها با دور کمتر ولی اگر برد سوئیچینگ یا مبدل داشته باشه شاید بخاطر کم بودن ولتاژ که بالا گفتم کار نکنه
سلام وقت بخیر
مختصر و تاحدودی صحیح و تاحدود اشتباه – نیازمند مشاهده ویدیو
متشکرم از پاسخگویی شما
این باتری ها لامپ توی تصویرو روشن میکنه ولی بعضی از مصرف کننده رو که جریان متناوب نیاز دارن خیر
سلام وقت بخیر
اتفاقا همین لامپ داخل تصویر با این باتری ها روشن نشد، توصیه میکنم حتما ویدیو رو ببینید.
متشکرم از پاسخگویی شما
سلام
بعضی وسایل الکترونیکی میتوانند روشن شوند مانند تلویزیون یا وسایلی که از سویچینگ استفاده می کنند. اما آداپتورهای خطی و برخی از موتورهای الکتریکی نمیتوانند . چون با القای الکترومغناطیسی کار میکنند
سلام وقت بخیر
به صورت خلاصه صحیح فرمودید.
متشکرم از پاسخگویی شما
خیر بصورت مستقیم امکان کار کردن لوازمی که برق ac میخواهند با باتری نیست
اگر یک مبدل dc به ac استفاده شود امکان پذیر است
سلام وقت بخیر
برای برخی موارد فرمایش شما صحیح است و برخی موارد دیگر نیازی به مبدل DC به AC ندارند.
متشکرم از پاسخگویی شما
به نظرم دستگاههای برقی که میتوانند از برق مستقیم هم استفاده کنند رو میشه با این روش روشن کرد، مثل لامپها. اما دیگر وسایل برقی که فقط با برق متناوب کار میکنند رو نمیشه با این راه روشن کرد، مثل وسایل دارای موتور الکترومغناطیسی مثل دریل و پنکه و آبمیوهگیری. همچنین وسایلی که منبع تغذیه سوئیچینگ دارند فقط با برق متناوب روشن میشن مثل تلویزیون و گیرنده دیجیتال.
سلام وقت بخیر
به صورت خلاصه صحیح فرمودید.
متشکرم از پاسخگویی شما