سایت در حال بارگذاری است ...
info@aktronics.net هر روز 9 صبح الی 4 بعد از ظهر بجز پنجشنبه و جمعه ایران، تهران

آموزش سیم کشی و راه اندازی لامپ مهتابی با ترانس/استارت و بالاست DC

لامپ مهتابی از قدیم به دلیل نوردهی مناسب، مصرف پایین برق و قیمت متعادل در اکثر منازل از محبوبیت بالایی برخوردار بوده است. نصب و سیم کشی لامپ های مهتابی نسبتا ساده است و با بستن یکی دو مورد میتوان به صورت کامل به آن ها مسلط شد. در ادامه با آموزش سیم کشی و نحوه ی صحیح بستن یک مهتابی با استفاده از ترانس/استارت و بالاست مهتابی یا بالاست DC آشناخواهیم شد و به نکات مهم و عیب یابی یک مهتابی می پردازیم.

ترانس/استارت یا بالاست DC

با پیشرفت تکنولوژی ترانس و استارت تقریبا جای خود را به بالاست DC داده اند. از مزایای بالاست DC میتوان به صدای کمتر، پایداری و یکنواختی نوری بیشتر، بی نیاز بودن از استارت، وزن کمتر و اشغال فضای کمتر اشاره کرد. در ادامه با نحوه ی سیم کشی هر دو مورد آشنا خواهیم شد.

سیم کشی و راه اندازی لامپ مهتابی تکی یا دوتایی با استفاده از ترانس و استارت

در اکثر مهتابی های قدیمی، ترانس و استارت برای روشن کردن یک لامپ مهتابی بکار میرفته است. نحوه ی سیم کشی این موارد همانند تصویر زیر است و نسبتا ساده می باشد. برای مهتابی های دوبل یا دوتایی نقشه زیر دقیقا دوبار تکرار می شود. توجه داشته باشید برای سیم کشی از سیم های استاندارد، یک تکه(دارای روکش یک تکه ی سالم و بدون زدگی) و مناسب استفاده نمایید.

سیم کشی و راه اندازی لامپ مهتابی تکی با استفاده از بالاست DC

استفاده از بالاست DC نسبتا ساده است و تنها کاری که شما باید انجام دهید دقت به پایه های خروجی بالاست DC و اتصال صحیح آن ها به پایه های مهتابی است. توجه نمایید که قبل از اتصال پایه ها و تغییر در مدار حتما برق ورودی بالاست DC قطع باشد و از لوازم ایمنی مانند دستکش استفاده نمایید. برای استفاده از بالاست DC تکی همانند تصویر زیر عمل می کنیم.

 

سیم کشی و راه اندازی لامپ مهتابی دوتایی با استفاده از بالاست DC

استفاده از بالاست DC نسبتا ساده است و تنها کاری که شما باید انجام دهید دقت به پایه های خروجی بالاست DC و اتصال صحیح آن ها به پایه های مهتابی است. توجه نمایید که قبل از اتصال پایه ها و تغییر در مدار حتما برق ورودی بالاست DC قطع باشد و از لوازم ایمنی مانند دستکش استفاده نمایید. برای استفاده از بالاست DC دوتایی همانند تصویر زیر عمل می کنیم.

 

نکات مهم و عیب یابی

-به هنگام سیم کشی و یا تغییر در مدار حتما از قطع بودن برق ورودی اطمینان حاصل نمایید.

-استفاده از لوازم ایمنی مانند دستکش و کفش عایق استاندارد به هنگام کار با برق ۱۱۰ و ۲۲۰ ولت الزامی است.

-استفاده از ابزارآلات استاندارد مانند سیم چین های ولتاژ و فازمتر مناسب به هنگام کار با برق ۱۱۰ و ۲۲۰ ولت الزامی است.

-برای عیب یابی یک لامپ مهتابی ابتدا به شکل ظاهری خود لامپ توجه می نماییم، چنانچه دارای تیرگی یا شکستگی سطحی نبود، ابتدا استارت و سپس لامپ و در نهایت ترانس را باز و روی یک مهتابی سالم دیگر آن ها را تک تک تست می کنیم.

-بیشتر لامپ های فلورسنت حاوی جیوه هستند پس در صورت شکستن برای پوست، سلامتی و محیط زیست مضر هستند. آن ها را به درستی به سیستم دفع زباله بسپارید و از شکستن آن ها جلوگیری کنید.

-در سیم کشی از سیم های مناسب و استاندارد با روکش های سالم و یک تکه استفاده کنید و ترجیحا بجای استفاده از چسب برق از یک ترمینال مناسب و یا روکش حرارتی استفاده نمایید و در نهایت از لخت نبودن سیم ها در تمامی مسیر اطمینان حاصل نمایید.

-جای فاز در کلید است، چنانچه در کلید بجای فاز نول دارید، جای آن را اصلاح کنید.

-از اضافه کردن یا کم کردن موارد اضافی به نقشه ها و مدار های موجود خودداری نمایید.

-تمامی تصاویر موجود در این آموزش طراحی اختصاصی و انجام شده توسط این مجموعه هستند. از کپی برداری بدون هماهنگی خودداری نمایید.

ابوالفضل خزائی

147 مطلب منتشر شده

سلام من ابوالفضل خزائی میزبان شما در این سایت هستم، یک مهندس و مدرس الکترونیک با دو دهه تجربه در زمینه ی مهندسی الکترونیک، مکانیک و مکاترونیک. در این سایت سعی کردیم با آموزش های رایگان راهنمای شما باشیم و با دوره های تخصصی مختلف آموزگار شما باشیم تا شما را با کمترین مشکل در کوتاه ترین زمان ممکن وارد بازار کار کنیم و به نتیجه مطلوب برسانیم. امیدواریم از مطالب ما نهایت لذت و استفاده را ببرید.

درباره این مطلب نظر دهید !