سایت در حال بارگذاری است ...
info@aktronics.net هر روز 9 صبح الی 4 بعد از ظهر بجز پنجشنبه و جمعه ایران، تهران

آموزش استفاده از Breadboard

Breadboard یا برد بورد یکی از ابزار های کاربردی الکترونیک است. وظیفه ی برد بورد آسان سازی فرایند نمونه سازی اولیه ی مدار هاست. به صورت خلاصه برد بورد دارای شبکه ای از سوراخ های است که از داخل به یک دیگر متصل هستند و با قرار دادن قطعات الکترونیکی در این سوراخ ها، نیاز به سیم کشی به حداقل رسیده و دیگر نیازی به لحیم کاری نیست. در ادامه با برد بورد بیشتر آشنا خواهیم شد.

برای ساخت یک مدار روش های بسیار زیاد وجود دارد، رایج ترین روش ساخت یک مدار طراحی شماتیک و PCB آن در یکی از نرم افزار ها و تولید آن مدار چاپی است. ولی تولید مدار چاپی بدون آزمایش های اولیه و تولید نسخه ی اولیه (پروتوتایپ) عملی غیر منطقی است. همچنین برای برخی مدار ها نیاز به تولید انبوه یا مدار چاپی نیست. برای تولید این مدار اولیه یا پروتوتایپ روش های زیادی وجود دارد. هر کدام از این روش ها دارای مزایا و معایبی هستند.

به صورت خلاصه برای تولید مدار لازم است پایه های قطعات به وسیله ی مس روی سطح مدارچاپی یا سیم یا هر نحو دیگری به همدیگر متصل شوند. اتصال این پایه ها در حالت عادی با استفاده از سیم لحیم و هویه صورت می گیرد. در صورت نیاز به یک مدار اولیه یا نمونه زمان بسیار زیادی برای لحیم کاری پایه های قطعات به یکدیگر لازم است و بعد از لحیم کاری اصلاح مدار یا جداسازی قطعات از همدیگر نیازمند لحیم کاری مجدد و تلاش فراوان است.

برای جلوگیری از این موارد ابزاری با نام Breadboard یا برد بورد ساخته شده است. به صورت خلاصه برد بورد شامل سوراخ های منظم و از داخل به هم متصل شده ای هستند که فرایند نمونه سازی و ساخت مدار را بسیار سریع و آسان می کنند. برای استفاده از برد بورد باید با نحوه ی اتصال داخلی سوراخ های آن آشنا باشید. استفاده از برد بورد بسیار آسان است و کافیست یکبار با اصول آن آشنا بشوید.

تصویر بالا نمایشگر یک برد بورد حقیقی با ماژول تغذیه و مقداری قطعات (به صورت دکوری) و تصویر پایین نمایشگر ساختار داخلی یک برد بورد است. با دقت به تصویر ساختار داخلی و توضیحات زیر می توانید با اصول و نحوه ی اتصال درونی یک برد بورد آشنا شوید. کافیست این ساختار را در ذهن بسپارید. با استفاده از این اطلاعات می توانید مدار های بسیار زیادی را روی برد بورد بدون نیاز به لحیم کاری و کمترین سیم کشی پیاده سازی کنید.

A: در بالا ترین بخش برد بورد دو ردیف سوارخ در دسته های پنج تایی قرار گرفته است. نام این دو ردیف پاور ریل یا بخش تغذیه ی برد بورد است. از این دو ردیف برای ولتاژ های + و – استفاده می شود. سوراخ های موجود در هر ردیف به صورت افقی به یکدیگر متصل هستند و ردیف بالایی و پایینی به یک دیگر متصل نیستند. همچنین پاور ریل بالایی و پاور ریل پایینی به یکدیگر متصل نیستند. به صورت مثال از پاور ریل بالایی برای ۵ ولت و از پاور ریل پایینی از ۳٫۳ ولت می توان استفاده کرد.

B: در بخش میانی بالایی ترمینال استریپ یا بخش قطعات قرار گرفته است. از این بخش برای نصب قطعات الکترونیکی می توان استفاده کرد. در بخش قطعات سوراخ های پنج تایی به صورت عمودی به یک دیگر متصل هستند. در این بخش سوارخ های سمت راست و سمت چپ به یکدیگر متصل نیستند. همچنین ترمینال استریپ بالایی و پایینی به یکدیگر متصل نیستند. از ترکیب دو ترمینال بالایی و پایینی می توان برای نصب قطعاتی مانند آی سی ها استفاده کرد.

C: در بخش میانی پایینی نیز ترمینال استریپ یا بخش قطعات قرار گرفته است. از این بخش نیز برای نصب قطعات الکترونیکی می توان استفاده کرد. در بخش قطعات سوراخ های پنج تایی به صورت عمودی به یک دیگر متصل هستند. در این بخش سوارخ های سمت راست و سمت چپ به یکدیگر متصل نیستند. همچنین ترمینال استریپ بالایی و پایینی به یکدیگر متصل نیستند. از ترکیب دو ترمینال بالایی و پایینی می توان برای نصب قطعاتی مانند آی سی ها استفاده کرد.

D: در پایین ترین بخش برد بورد نیز دو ردیف سوارخ در دسته های پنج تایی قرار گرفته است. نام این دو ردیف نیز پاور ریل یا بخش تغذیه ی برد بورد است. از این دو ردیف برای ولتاژ های + و – استفاده می شود. سوراخ های موجود در هر ردیف به صورت افقی به یکدیگر متصل هستند و ردیف بالایی و پایینی به یک دیگر متصل نیستند. همچنین پاور ریل بالایی و پاور ریل پایینی به یکدیگر متصل نیستند. به صورت مثال از پاور ریل بالایی برای ۵ ولت و از پاور ریل پایینی از ۳٫۳ ولت می توان استفاده کرد.

ابوالفضل خزائی

147 مطلب منتشر شده

سلام من ابوالفضل خزائی میزبان شما در این سایت هستم، یک مهندس و مدرس الکترونیک با دو دهه تجربه در زمینه ی مهندسی الکترونیک، مکانیک و مکاترونیک. در این سایت سعی کردیم با آموزش های رایگان راهنمای شما باشیم و با دوره های تخصصی مختلف آموزگار شما باشیم تا شما را با کمترین مشکل در کوتاه ترین زمان ممکن وارد بازار کار کنیم و به نتیجه مطلوب برسانیم. امیدواریم از مطالب ما نهایت لذت و استفاده را ببرید.

درباره این مطلب نظر دهید !