سایت در حال بارگذاری است ...
info@aktronics.net هر روز 9 صبح الی 4 بعد از ظهر بجز پنجشنبه و جمعه ایران، تهران

راهنمای مونتاژ و پروگرم کردن نمایشگر TFT 7.0

این راهنما صرفا برای شاگردان دوره آموزشی طراحی و ساخت پرینتر های سه بعدی FDM تدارک دیده شده است، در صورتی که عضو این دوره نیستید ابتدا با عضویت در این دوره به ویدیو های دوره دسترسی پیدا کنید و بعد از مشاهده ویدیوی مربوط به این راهنما از آن استفاده نمایید. سپاس از انتخاب مجموعه آموزشی AKTronics

راهنمای مونتاژ راحت برد کنترلر نمایشگر رنگی EDUTRONICS

مسلما همه ی شما عزیزان با نحوه ی مونتاژ قطعات آشنایی دارید و مطلع هستید که به صورت پیشفرض برای مونتاژ یک برد ابتدا ما با استفاده از لیست Bill of Material یا BOM می توانیم بردمان را مونتاژ کنیم اما از آنجایی که دنبال کردن یک راهنمای تصویری به مراتب از دنبال کردن فایل BOM راحت تر است میتوانید برای مونتاژ راحت تر و دقیق تر برد کنترلرتان از راهنمای زیر استفاده نمایید. توجه کنید این برد دارای قطعات SMD ریز است و نیازمند تجهیزات و تجربه ی مناسب برای مونتاژ است. لطفا در صورت که تجربه یا تجهیزات لازم برای مونتاژ کردن چنین مدار هایی را ندارید از مهندس دیگری که این موارد را دارد کمک بگیرید تا در این پروسه به مشکل نخورید. لطفا توجه نمایید این برد نمایشگر از آی سی های بسیار زیر استفاده می کند لذا داشتن اطلاعات و تجربه کافی در زمینه مونتاژ قطعات SMD الزامی است.

مونتاژ سمت BOTTOM نمایشگر رنگی EDUTRONICS

از آنجایی که این نمایشگر در دو طرف برد دارای قطعه است باید توجه کنید که کدام سمت از مدار در ابتدا مونتاژ میشود. توصیه اکید ما مونتاژ کردن بخش پایینی مدار و سپس بخش بالایی مدار است. دلیل این امر هم راحتی در پروسه مونتاژ است. مسلما زمانی که قطعات ارتفاع زیاد بخش بالایی مدار در ابتدا مونتاژ شوند دسترسی به بخش پایینی مدار بسیار سخت تر خواهد شد. برای مونتاژ این نمایشگر نیز ابتدا به مونتاژ بخش تغذیه ی آن می پردازیم تا در صورتی که مشکلی در این بخش قرار دارد و ولتاژ هایی که باید توسط برد ساخته شود اشتباه هستند به سایر بخش های مدار آسیبی وارد نشود. در گام اول مدار خام را طبق جهتی که در تصویر نمایش داده شده است پیش روی خودتان قرار دهید و راهنمای مونتاژ را به صورت گام به گام دنبال نمایید.

در گام دوم کانکتور پاور اصلی مدار را در جای خود لحیم می کنیم.

سپس رگولاتور های خطی و سوئیچینگ مدار را مونتاژ مینماییم. توجه نمایید بخش تغذیه ای که در سمت پایین سمت پایین مدار قرار دارد تنها مربوط به زمانی است که از نمایشگر های 50 پین استفاده می کنیم و در صورتی که از نمایشگر 40 پین استفاده می کنید نیازی به این تغذیه ها در مدار وجود ندارد.

سپس خازن های 10 میکروفاراد بخش تغذیه را مونتاژ میکنیم.

در گام بعدی نیز خازن های 1 میکروفاراد بخش تغذیه را در جای خود لحیم میکنیم.

سپس خازن های 100 نانوفاراد بخش تغذیه را مونتاژ میکنیم.

در گام بعدی مقاومت های بخش فیدبک مدار را در جای خود مونتاژ نمایید. لطفا برای ست کردن ولتاژ های صحیح با توجه به نمایشگری که استفاده می کنید. دیتاشیت آیسی های تغذیه و نمایشگرتان را با دقت مطالعه نمایید. با توجه به نمایشگر 50 پین AT090TN10 استفاده شده در این طراحی جریان بک لایت روی 200 میلی آمپر، ولتاژ AVD روی 10.4 ولت، ولتاژ VGH روی 17 ولت و ولتاژ VGL روی -5 ولت تنظیم شده است.

در گام بعد می توانید مقاومت و دیود زنر مربوط به ولتاژ منفی VGL را مونتاژ نمایید. مقاومت 10 کیلواهم و دیود زنر 5 ولت است.

در گام بعدی نیز دیود های بخش تغذیه را مونتاژ نمایید.

در آخرین گام مونتاژ بخش تغذیه سلف های بخش تغذیه را در جای خود مونتاژ نمایید.

حال زمان آن رسیده که ولتاژ های مربوط به تغذیه را اندازه گیری کنید، لطفا توجه کنید بعضی از ای سی های تغذیه در حالت جریان ثابت زمانی که لود روی خود نداشته باشند خواهند سوخت لذا قبل از اتصال برد به منبع تغذیه بهتر است پین های LCD_BL+ و LCD_BL- به یک ال ای دی توان بالا با حداقل جریان 200 میلی آمپر متصل شوند تا در زمان تست بخش تغذیه آسیب نبیند. بعد از اتصال ولتاژی بین 5 تا 5.5 ولت به جک پاور اصلی POWER باید ولتاژ های +5 ولت و +3.3 ولت در تست پونت های مشخص شده وجود داشته باشد، همینطور در تست پونت های LCD_BL+ و LCD_BL- جریان 200 میلی آمپر روی بک لایت، ولتاژ AVD روی 10.4 ولت، ولتاژ VGH روی 17 ولت و ولتاژ VGL روی -5 ولت وجود داشته باشد.

بعد از اینکه از ولتاژ های روی برد اطمینان حاصل پیدا کردید میتوانید به ادامه مونتاژ مدار بپردازید.

در اینجا مهم ترین گامی که باید در راستای مونتاژ مدار برداشته شود، لحیم کردن آیسی های روی برد است. توجه نمایید با توجه به ظرافت بیش از حد پایه های ایسی های این برد مونتاژ باید با دقت انجام بگیرد. همینطور جهت دقیق پایه های مدار باید به درستی انتخاب شود. در صورت مونتاژ آیسی ها در جهت اشتباه مدار کار نخواهد کرد.

در بخش بعد میتوانیم کانکتور های مربوط به نمایشگر و تاچ برد را مونتاژ نمایید. توجه بفرمایید در صورتی که از نمایشگر 40 پین با تاچ سر خود استفاده می کنید تنها کانکتور نمایشگر 40 پین را در جای خود مونتاژ کنید، در صورتی که از نمایشگر 40 پین با تاچ جدا استفاده می کنید تنها کانکتور نمایشگر 40 پین و کانکتور تاچ را در جای خود مونتاژ کنید و در صورتی که از نمایشگر 50 پین استفاده می کنید تنها کانکتور نمایشگر 50 پین و کانکتور تاچ را در جای خود مونتاژ کنید. نیازی به مونتاژ کانکتور 40 پین و 50 پین به صورت همزمان نیست. همچنین برای تاچ هم از کانکتور 0.5 میلی متر و هم از کانکتور 1 میلی متری می توان استفاده کرد. (بسته به فلت تاچ)

سپس می توان خازن های 100 نانوفاراد مدار را مونتاژ کرد.

در بخش بعد می توانید خازن های 22 پیکوفاراد مدار را مونتاژ نمایید.

در گام بعدی نیز میتوانید خازن های 1 میکروفارد برد را مونتاژ کنید.

سپس سلف های 22 میکروهانری میکروکنترلر اصلی را مونتاژ کنید.

در گام بعدی نیز مقاومت های 10 کیلواهم را در جای خود مونتاژ نمایید. توجه کنید روی مدار مقاومت های R5، R15، R16، R19 و R20 روی مدار خالی هستند و مونتاژ نشده اند. این مقاومت ها با توجه به نمایشگر روی برد انتخاب خواهند شد. برای اطلاعات بیشتر شماتیک برد و دیتاشیت مدار را مطالعه نمایید.

در گام بعدی مقاومت 1.5 کیلو اهم برد را مونتاژ می کنیم.

سپس مقاومت های 100 اهم برد را لحیم می کنیم.

در گام بعدی مقاومت های 22 اهم برد را لحیم می کنیم.

در گام بعدی مقاومت 10 اهم مدار را مونتاژ می کنیم.

سپس مقاومت های 100 اهم شبکه 0603×4 برد را مونتاژ می کنیم.

در گام بعد نیز آخرین مقاومت 10 کیلواهم شبکه 0603×4 برد را مونتاژ می کنیم.

سپس ترانزیستور بازر برد را مونتاژ می کنیم. این ترانزیستور میتواند هر نوع ترانزیستور NPN در پکیج SOT-23 باشد. S8050 2N2222 2N3904 BC547….

سپس کریستال های مدار را در جای خود مونتاژ می کنیم. کریستال میکروکنترلر دارای فرکانس 8 مگاهرتز و کریستال درایور نمایشگر دارای فرکانس 25 مگاهرتز است.

در گام بعد سوکت USB و میکرو SD برد را در جای خود مونتاژ می کنیم.

سپس کانکتور های برد را بسته به نیازمان در جای خود مونتاژ می کنیم.

در آخر مونتاژ بخش پایینی مدار ما به پایان رسیده است و آماده مونتاژ بخش بالایی آن است.

مونتاژ سمت TOP نمایشگر رنگی EDUTRONICS

در روی برد نمایشگر Edutronics تعدادی قطعه وجود دارد که آن ها نیز باید در جای خود مونتاژ شوند.

در صورتی که تمایل به استفاده از LED های نئوپیکسل دارید، در اولین گام خازن های 100 نانوفاراد دیکاپلینگ آن ها را در جای خود مونتاژ نمایید.

سپس LED های WS2812 را در جای خود مونتاژ کنید.

در گام بعدی دکمه ی ریست برد را در جای خود مونتاژ کنید.

سپس بازر برد را لحیم کنید.

در گام بعد انکودر برد را در جای خود مونتاژ کنید.

و در گام آخر نمایشگر مدار را با استفاده از قاب فلزی آن یا کمی چسب دو طرفه مخصوص نمایشگر در جای خود قرار دهید و فلت آن را به کانکتور مربوط متصل نمایید.

در نهایت برد نمایشگر شما تکمیل شده و آماده برنامه ریزی است.

درباره این مطلب نظر دهید !